Το πράσινο φώς  έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι όροι που είχε θέσει το ελεγκτικό συνέδριο ικανοποιήθηκαν και αυτό που μένει πλέον είναι η υπογραφή της σύμβασης πώλησης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε για τη σύμβαση με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς κατατέθηκε στο δικαστικό όργανο την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2016, πριν από περίπου πέντε μήνες.

Η επιτυχημένη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θεωρείται κρίσιμης σημασίας, δεδομένου ότι η εταιρεία είχε συσσωρεύσει χρέη ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που ξεκίνησε αυτόνομα τη λειτουργία της, το 2007, έως και το 2010.

Σε περίπτωση που η ιδιωτικοποίηση δεν πραγματοποιηθεί, δεν αποκλείεται οι υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θεωρήσουν πως τα χρήματα αυτά αποτέλεσαν έμμεση κρατική ενίσχυση, και να τα ζητήσουν πίσω εντόκως. Σενάριο, που εάν ευοδωθεί, θα οδηγήσει την εταιρεία σε πτώχευση.
πηγη
 
Top