Ποια η κατάσταση στον Προμαχώνα, τι γίνεται στο μπλόκο της Νίκαιας

Γενική συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής των Σερρών προκειμένου να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, ύστερα από την αρνητική απάντηση που έλαβαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ως προς τη διέλευσή τους προς το τελωνείο του Προμαχώνα.

Νωρίτερα, ολιγόλεπτη συνομιλία με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που κλείνουν το δρόμο για το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είχε αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής Σερρών. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας, ζήτησε να επιτραπεί στους αγρότες η διέλευση με τα τρακτέρ τους για τον Προμαχώνα σημειώνοντας: «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε επεισόδια στα σύνορα. Αυτό στο οποίο στοχεύουμε είναι να διαδηλώσουμε ειρηνικά».

Από την πλευρά του, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, Παύλος Αραμπατζής, μίλησε για «φασισμό» και σημείωσε ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι δικαιολογημένες. Η αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο να συνεννοηθεί εκ νέου με τους αρμοδίους, τόσο σε επίπεδο αστυνομίας όσο και κυβέρνησης, και να επιτραπεί η πρόσβαση των αγροτών προς το τελωνείο.

Οι αγρότες έχουν βάλει μπρος τις μηχανές των τρακτέρ τους και βρίσκονται πολύ κοντά και απέναντι από τις δύο διμοιρίες που έχουν παραταχθεί στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας τη διέλευσή τους προς τον Προμαχώνα.

Στη Νίκαια κατευθύνονται με τα τρακτέρ αγρότες από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα

Αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι για το μπλόκο της Νίκαιας οι Τρικαλινοί αγρότες μετά από δύο προσυγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν στο Μεγαλοχώρι και τη Φαρκαδόνα.

Επίσης στο δρόμο προς το μπλόκο της Νίκαιας κατευθύνονται με τα τρακτέρ και οι Καρδιτσιώτες αγρότες, μετά την προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Ιτέα.

Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Αμαλιάδας

Άνοιξε περίπου στις 13:15 το μεσημέρι η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες της Ηλείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των αγροτών, αναμένεται να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Άνοιξε η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης, με εναλλακτικό σχέδιο οι αγρότες
Άνοιξε στις 2 το μεσημέρι η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης έξω από το Λευκώνα. Οι αγρότες της περιοχής των Σερρών παρέταξαν τα τρακτέρ τους αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος και στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής, δίνοντας χρόνο και σε συναδέλφους τους να ενισχύσουν τη δύναμή τους.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ–ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Προμαχώνα, πολλά τρακτέρ δεν έπαιρναν μπρος λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας ενώ υπάρχουν και άλλα που έχουν ακινητοποιηθεί από αστυνομικές δυνάμεις σε σημεία γύρω από τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισαν στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, έχουν εναλλακτικό σχέδιο και, εάν οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθήσουν να μην τους επιτρέπουν τη διέλευση για το τελωνείο στον Προμαχώνα, θα το εφαρμόσουν και θα φτάσουν τελικά στο σημείο όπου θέλουν.
 
Top