Μετά από το γιορτινό τραπέζι, αυτό που χρειάζεσαι είναι το ιδανικό detox!
Κάποιες τροφές έχουν ιδιαίτερα ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες. Θα είναι καλό να τις εντάξετε στη διατροφή σας για να εξουδετερώσετε όλα τα λιπαρά και τη ζάχαρη που καταναλώσαμε αυτή την περίοδο.
Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε φυτοχημικά συστατικά που συμβάλλουν στη βελτίωση και διατήρηση της υγείας.
Πιο συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, όπως τα φλαβονοειδή και οι κατεχίνες, που εμφανίζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα αντιοξειδωτικά αυτά συστατικά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με την εμφάνιση πολλών χρόνιων νοσημάτων. Το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους στο πλαίσιο
του συνδυασμού του με ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Μάλιστα υπάρχουν κάποιες μελέτες που το συσχετίζουν με μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους και μείωση της περιφέρειας της μέσης.
Τζίντζερ
Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, προωθεί την αποβολή των τοξινών και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Μήλα
Καθαρίζουν το αίμα και αυξάνουν τη δράση του λεμφικού συστήματος. Η πηκτίνη, που περιέχεται στα μήλα, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να βοηθά στην αποβολή των τοξικών, βαρέων μετάλλων, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C βοηθάει στην περαιτέρω αποτοξίνωση του οργανισμού.
Λεμόνια
Βοηθούν στη πέψη μέσω της αύξησης της ροής του σάλιου και στην τόνωση της ηπατικής λειτουργίας. Δεσμεύουν και διαλύουν το ουρικό οξύ και άλλες τοξίνες του σώματος και προωθούν την απέκκριση τους.
Ραπανάκια
Καθαρίζουν το αίμα και το συκώτι και τονώνουν την λεμφική δραστηριότητα. Βοηθούν στην διαδικασία της πέψης και στην απομάκρυνση του ουρικού οξέος από το σώμα.
Γκρέιπφρουτ
Δροσίζει και αναζωογονεί τον ανθρώπινο οργανισμό. Καθαρίζει το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη ενώ μπορεί να αποβάλλει την περίσσεια και βλαβερή βλέννα μέσω των απεκκριτικών οργάνων.
Επίσης για λίγο καιρό μη φάτε καθόλου τηγανιτά και  αποφύγετε το κρέας.
Μην φάτε γλυκά και μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αν μπορείτε ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε καλά. Στραφείτε σε τροφές όπως τα λαδερά, τα όσπρια και τα ψάρια.
Αποφύγετε το αλκοόλ! Το αλκοόλ θα σας γεμίσει «κενές» θερμίδες, δηλαδή θερμίδες οι οποίες δεν έχουν κάποια θρεπτική ιδιότητα.
Να πίνετε πολύ νερό! Θα σας ενυδατώσει μετά το αλκοόλ των προηγούμενων ημερών και θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση κορεσμού μέσα στην ημέρα.
Και τέλος, γυμναστείτε! Οσο μπορείτε. Πάντα κάνει καλό!
 πηγη mothersblog.gr
 
Top