Του Ηλία Παναγιωτίδη
Με τόκο 4,85% προς την Εθνική Τράπεζα και λεφτά που θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό έως και το 2032!
Ζούμε σε έναν πολιτικό παραλογισμό. Την ώρα που το κράτος δεν έχει λεφτά για συντάξεις, δεν έχει λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία, σκορπάει εκατομμύρια ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα μας πείτε, σιγά το νέο, το έχετε ξαναγράψει.
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά πως σας ακούγεται η είδηση ότι για δάνειο που πήρε και δεν κατάφερε να ξεπληρώσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα το πληρώσει το ελληνικό δημόσιο ως εγγυητής και μάλιστα, το υπόλοιπο δανείου ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμεύει τον κρατικό προϋπολογισμό έως και το 2032!
Αυτά δεν τα λέμε εμείς οι “κακοί δημοσιογράφοι”. Τα βγάζουν στη φόρα μόνοι τους από την κυβέρνηση, μέσω της “διαύγειας”.
Το θέμα δεν σταματάει εδώ. Το ελληνικό δημόσιο, όπου με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη στις 18 Ιανουαρίου δεσμεύτηκε να ξεπληρώσει το απλήρωτο, άρα “κόκκινο” δάνειο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιβαρύνεται με τόκο 4,85% και θα εξοφληθεί σε 32 εξάμηνες χρεολυτικές δόσεις προς την Τράπεζα της Ελλάδος, με την κάθε δόση να φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, θα κόβουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, θα αυξάνουν φόρους και ΦΠΑ, για να πληρώσουν μεταξύ άλλων και 5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο το “κόκκινο” δάνειο του Μεγάρου Μουσικής. Είναι ο ίδιος οργανισμός, την επιχορήγηση του οποίου θα… έκοβε ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να “αποκαταστήσει την αδικία με τις περικοπές των ενστόλων”. Αλήθεια, κύριε Καμμένε, αποκαταστήσατε τις περικοπές; Πως; Με περικοπή άλλων 60 ευρώ από τον μισθό Ιανουαρίου 2017 σε όλους τους ένστολους;
Δηλαδή, ξεπληρώνει το ελληνικό δημόσιο ένα “κόκκινο” δάνειο και συγκεκριμένα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να το σώσει, την ώρα που κάθε εξάμηνο δίνει και εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση στον συγκεκριμένο οργανισμό.
Θέλετε και το καλύτερο; Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε, ένα επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους αφού αναμένεται να αναγραφεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφορά δάνειο που πάρθηκε το 2007. Από τότε μέχρι και σήμερα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει πάρει κι άλλα δάνεια όπου πάλι εγγυητής είναι το ελληνικό δημόσιο.
Δηλαδή, πληρώνει φόρους ο Ελληνας φορολογούμενος για να ξεπληρώνουμε τις αμαρτίες του παλιού συστήματος που θα… πολεμούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αλήθεια, με 80 εκατομμύρια ευρώ, πόσα σπίτια Ελλήνων σώζονται;
Με 80 εκατομμύρια ευρώ, πόσες γάζες, σύριγγες, γιατρούς και νοσοκόμους θα είχαμε στα νοσοκομεία;
Με 80 εκατομμύρια ευρώ, πόσους δασκάλους και καθηγητές να είχαμε παραπάνω στα σχολεία μας;
Με 80 εκατομμύρια ευρώ, πόσα νοικοκυριά θα είχαν και για πόσο καιρό, ένα πιάτο φαγητό;
Δεν είμαστε λαϊκιστές. Είμαστε, δυστυχώς, ρεαλιστές!
Αλήθεια, ο κύριος Χουλιαράκης που βρίσκεται στην κορυφή της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης με τους θεσμούς, πότε υπέγραψε το εν λόγω κείμενο; Πρόλαβε να το διαβάσει από τα συνεχόμενα ταξίδια στις Βρυξέλλες; Γιατί, απ’ όσο γνωρίζουμε, τις τελευταίες ημέρες ασχολείται αποκλειστικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης…
Αλλά, ναι, ξέρουμε την απάντηση: Για όλα φταίνε οι “κακοί δημοσιογράφοι”…
Δείτε και το έγγραφο…

image002-2
image001-4

document-page-003-696x985
newreport
 
Top