Το φαινόμενο των ΑΤΙΑ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο με πάμπολλες θεωρίες και εικασίες να προσπαθούν να το εξηγήσουν.

Στον 21ο αιώνα, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που υποστηρίζουν δυο επίσης κυρίαρχες θεωρίες . Εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτά είναι εξωγήινα σκάφη που μας επισκέπτονται -και μας έχουν επισκεφθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια- και εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτά τα αντικείμενα είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα.

Σε μια συνέντευξη με τον Neil deGrasse Tyson για το National Geographic με τίτλο, «Η Επιστήμη της Εξωγήινων Θεάσεων» (The Science of Alien Sightings), αστρονόμος του SETI, ο Seth Shostak είπε ότι «το ένα τρίτο του πληθυσμού στην Αμερική πιστεύει στο φαινόμενο των ΑΤΙΑ.»

Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, που τα περισσότερα, αν όχι σχεδόν όλα, είναι ψεύτικα αποτέλεσμα ψηφιακής επέμβασης, ενώ πάρα πολλά άλλα, απλά δείχνουν από μπαλόνια μέχρι και την… Αφροδίτη, μετά από μια προσεκτική ματιά ή ανάλυση των βίντεο. Υπάρχουν όμως και μερικά που είναι πέρα για πέρα ​​συναρπαστικά.

Συγκεκριμένα τα δύο από αυτά έχουν πρόσφατα αποχαρακτηριστεί από τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με το ancient-code. Το ένα είναι από την Χιλή, που είχαμε γράψει και εμείς εδώ στο Crashonline, (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ) και το άλλο από το Μεξικό.

Δείτε τα παρακάτω:



Το τρίτο επίσης είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βίντεο που έχουν καταγραφεί ποτέ και που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας του Πουέρτο Ρίκο.


Όλη την έκθεση του Υπουργείου Ασφαλείας για το συμβάν μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Αυτές οι περιπτώσεις αν και ερευνήθηκαν επισταμένα από πλήθος εμπειρογνώμων και επιστημόνων δεν έχουν εξηγηθεί και παραμένει άγνωστο το τι ήταν αυτά τα αντικείμενα. Αν δηλαδή ήταν κάποια άγνωστα άκρως απόρρητα αεροσκάφη φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι, ή αν όντως κάτι πέρα από τον κόσμο μας.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε κάτι γιατί υπάρχει μια παρανόηση. Ο όρος ΑΤΙΑ βγαίνει από τα αρκτικόλεξα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο, (UFO – Unidentified Flying Object στην αγγλική). Στην συνείδηση του απλού κόσμου όμως αυτό σημαίνει κάτι το «εξωγήινο», πράγμα βέβαια που είναι λανθασμένο, αφού ο όρος μιλάει καθαρά για «Άγνωστο Αντικείμενο», που μόνο με την έρευνα μπορεί να αναγνωρισθεί και να ταυτοποιηθεί.



Ηλίας Σιατούνης, crashonline.gr
 
Top