Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρόντος του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, βουλευτών, καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πλήθους κόσμου, γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων στον όρμο Κράκαρη στη Δραπετσώνα, στον λιμένα «Ηρακλέους» και στο Λιμανάκι του Αγ. Νικολάου στο Κερατσίνι. Στην συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου μας στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε σε τρία σημεία του Δήμου, παρουσία του Ιερού Κλήρου και όλων των ενοριών της πόλης, ενώ πολλοί ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές, οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό.

Οι ευχές όλων αφορούσαν την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να αποκτήσει το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ένα σύγχρονο και ανθρώπινο πρόσωπο.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Χρ. Βρεττάκος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί οφείλουμε να παλέψουμε ώστε το 2017 να είναι για τους δημότες έτος αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης», ενώ πρόσθεσε πως «η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται στο πλάι των ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση.» Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία» και στη συνέχεια έκοψε και μοίρασε τα κομμάτια της πίτας στους παραβρισκόμενους. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μαρτάκης.

Το «παρών» στην εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου έδωσαν μεταξύ άλλων οι σεβαστοί πατέρες Εμμανουήλ Καροφυλλάκης Πρωτοπρεσβύτερος Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονος Κερατσινίου και Νικόλαος Ζαχαρόπουλος Πρωτοπρεσβύτερος Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου Δραπετσώνας, ο Πρέσβης της Σλοβακίας Πέτερ Μιχάλκο, οι βουλευτές Β’ Πειραιά Εύη Καρακώστα και Θοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο γενικός γραμματέας της ΛΑ.Ε και πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκπρόσωποι από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Παράρτημα Κερατσινίου – Δραπετσώνας, την Ένωση Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Χαραυγής, την Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ», την Ένωση Μικρασιατών Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγ. Μηνά, την Εταιρεία Τεχνών Μελέτης και Προβληματισμού, το Δίκτυο Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, καθώς και η πλειοψηφία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μεικτή Χορωδία του Δήμου μας υπό τη Μαέστρο Χριστίνα Ρόκκου.
 
Top