Η Μπάνα αλ Άμπεντ είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή για τα tweets της

Το κοριτσάκι από τη Συρία, η Μπάνα αλ Άμπεντ, που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα μηνύματά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου περιέγραφε την κόλασή που βίωνε στο Χαλέπι, έγινε σήμερα δεκτή με την οικογένειά της από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το κορίτσι μας από το Χαλέπι, η Μπάνα αλ Άμπεντ, και η οικογένειά της μας έδωσαν την χαρά να μας επισκεφθούν στο προεδρικό (μέγαρο)» έγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου επιπλέον ανάρτησε φωτογραφίες όπου απεικονιζόταν ο ίδιος καθιστός έχοντας το παιδί στα γόνατά του.

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των σύρων αδελφών της» πρόσθεσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης όπου έγινε γνωστή η Μπάνα αλ Άμπεντ, ηλικίας 7 ετών, η οποία απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Χαλέπι στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Από τον Σεπτέμβριο η Μπάνα αλ Άμπεντ (@AlabedBana) περιέγραφε μαζί με την μητέρα της την καθημερινότητά της στο ανατολικό Χαλέπι που βρισκόταν υπό πολιορκία. Τον λογαριασμό της ακολουθούσαν τουλάχιστον 352.000 χρήστες.

«(Είμαι) πολύ ευτυχισμένη που συνάντησα τον Ερντογάν» ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα στο Twitter το κοριτσάκι.

 
Top