Προσοχή, προσοχή! Έρχονται νέες κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων και γενικώς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων από το Δημόσιο.
Όχι για οφειλές φόρων ή ασφαλιστικών εισφορών αυτή τη φορά, αλλά για οποιαδήποτε άλλο χρέος ή μη πληρωμή προστίμων προς το Δημόσιο, όπως τα πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή τα πρόστιμα για αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν εξοφληθεί.

Την εντολή δίνει με εγκύκλιό του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Με αυτή καλεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν σε εκκρεμότητα απλήρωτες οφειλές πολιτών ή επιχειρήσεων προς το Δημόσιο (πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις, αυθαίρετα, παραβάσεις των οικοδομικών κανονισμών) να στείλουν όλα τα ανείσπρακτα ποσά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ).

Αυτές με τη σειρά τους, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του κυρίου Χουλιαράκη θα λάβουν σε βάρος των πολιτών, που έχουν τις οφειλές, όλα τα μέτρα είσπραξης που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ποσών “εις χείρας τρίτων”, καθώς και κάθε άλλο κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.

Προσοχή λοιπόν στις κλήσεις που σας έχουν κόψει τροχονόμοι ή δημοτικοί αστυνομικοί και δεν έχετε πληρώσει, γιατί το μακρύ χέρι του Δημοσίου θα φτάσει στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, στους μισθούς ή τις συντάξεις.
πηγη newsit.gr
 
Top