Μετά από ανθρωποκυνηγητό ωρών, οι ιταλικές αρχές σκότωσαν τον Τυνήσιο μακελάρη του Βερολίνου στο Μιλάνο σε ανταλλαγή πυρών τα ξημερώματα.

Η ιταλική αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο και εκείνος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός.

Όλα έγιναν στις τρεις τα ξημερώματα στην πλατεία της Πρώτης Μαΐου. Το πλήρωμα ενός περιπολικού είδε έναν νεαρό βορειοαφρικανό να κινείται μόνος στο δρόμο και αποφάσισε να κάνει έλεγχο. Όταν οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να σταματήσει και να τους δείξει τα έγγραφά του εκείνος έβγαλε ένα όπλο από το σακίδιό του και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς στον ώμο. Ο δεύτερος αστυνομικός αντέδρασε άμεσα. Ανταπέδωσε τα πυρά και σκότωσε τον νεαρό.

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Άνις Άμρι είχε αρχίσει να εργάζεται μόλις πριν από εννέα μήνες και ακόμη δεν είχε τελειώσει η λεγόμενη «δοκιμαστική περίοδος», όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ονομάζεται Λούκα Σκατά, είναι είκοσι εννέα ετών και κατάγεται από τη νότια Ιταλία.

Ο συνάδελφός του, τον οποίο τραυμάτισε στον ώμο ο 'Αμρι πριν πυροβοληθεί θανάσιμα, λέγεται Κρίστιαν Μόβιο, είναι τριάντα έξι ετών και εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Πολλά μέσα ενημέρωσης, στη φάση αυτή, τονίζουν ότι από εδώ και στο εξής αυξάνεται ο κίνδυνος να μπει και η Ιταλία στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να «εκδικηθούν» για τον θάνατο του Τυνήσιου τρομοκράτη.




Είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ο μακελάρης

Ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq. Στις εικόνες φαίνεται ο Τυνήσιος Άνις Άμρι, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα στο Μιλάνο από αστυνομικά πυρά, να ορκίζεται πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

newsit.gr
 
Top