Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδής, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι αρχές της χώρας.
Η αστυνομία του Ρίο Ντε Τζανέιο ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Μπραζίλια. Ο 59χρονος άνδρας, που διαμένει στην πόλη της Μπραζίλια, φαίνεται πως βρισκόταν σε διακοπές στο Ρίο και τελευταία φορά εθεάθη τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας.

Το Associated Press επιχείρησε να πάρει πληροφορίες από την ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, όμως τόσο αυτή, όσο και το προξενείο της χώρας στο Ρίο δεν θέλησαν να δώσουν κάποια επιπλέον πληροφορία. Την ίδια ώρα το βραζιλιάνικο δίκτυο Folha, μεταδίδει πως ήταν η ίδια η ελληνική πρεσβεία που απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά και στα υπουργεία εξωτερικών Βραζιλίας και Ελλάδας. Επίσης, τονίζει πως άνθρωπος της πρεσβείας δήλωσε πως αντάλλαξε sms με τον κ. Αμοιρίδη το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιώσει πως ήταν πράγματι εκείνος που απαντούσε στα μηνύματα.

Άλλη πηγή από την ελληνική πρεσβεία πάντως δήλωσε αισιόδοξη πως ο Έλληνας πρέσβης δεν μπορεί απλώς να επικοινωνήσει και τόνισε πως βρίσκονται εν αναμονή των ευρημάτων της αστυνομίας.

Ο κ. Αμοιρίδης από τη Βέροια Ημαθίας, ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1985 ως διπλωματικός ακόλουθος του υπουργείου εξωτερικών. Έχει υπηρετήσει ως Σύμβουλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ ορίστηκε πρέσβης του ελληνικού κράτους στη Λιβύη το 2012. Ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία το 2016.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μία κόρη.Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την υπόθεση αναζήτησης του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.
 
Top