Δεσμεύσεις ειδικά όσον αφορά στις συντάξεις, συμπεριλαμβάνει η επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους Ευρωπαίους, όπως προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης στο iefimerida.

Με δεδομένο ότι η επιστολή παραμένει τυλιγμένη με… πέπλο μυστηρίου, τουλάχιστον από την ελληνική πλευρά, μένει να διαπιστωθεί αν οι δεσμεύσεις αυτές περιορίζονται στο ότι η παροχή των 617 εκατ. ευρώ ήταν εφάπαξ και δεν πρόκειται να επαναληφθεί ή αν αναλήφθηκε η ρητή δέσμευση για ενεργοποίηση του «κόφτη» κατ’ αρχάς στο πεδίο των συντάξεων, αν η Eurostat βεβαιώσει δημοσιονομικές αποκλίσεις τον Απρίλιο, όπως ανέφεραν σχετικές πληροφορίες στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, όταν το Βερολίνο άστραφτε και βρόνταγε.

Το άλλο που προκύπτει από τις δηλώσεις του ίδιου αξιωματούχου είναι ότι οι Θεσμοί είχαν εκφράσει σημαντικές ανησυχίες και ως προς την ουσία των παροχών- δηλαδή για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις- αλλά και ως προς τη διαδικασία, επιβεβαιώνοντας απολύτως όσα είχε δηλώσει στο iefimerida άλλος αξιωματούχος της Κομισιόν για την ενόχληση των Ευρωπαίων κυρίως από την έλλειψη συνεννόησης με την ελληνική κυβέρνηση, πριν αυτή εξαγγείλει τα μέτρα για τους συνταξιούχους και τα νησιά.

 
Top