Στην εορταστική εκδήλωση των προσφυγόπουλων στο Κέντρο Φιλοξενίας 
Προσφύγων στο Σχιστό, παραβρέθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου- αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής του Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.
Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής παρέδωσε πάνω από 200 παιχνίδια- δώρα, για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, του Κέντρου φιλοξενίας. Επίσης, παρέδωσε  τετράδια και γραφική ύλη που προμηθεύτηκαν οι Σχολικές Επιτροπές, προκειμένου να βοηθήσουν την σχολική δομή που λειτουργεί στο χώρο του Κέντρου, μέχρι τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στα σχολεία της περιοχής.
Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων-με μουσική, χορό και παιχνίδι- από τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας της περιοχής.
Οι ζωγραφιές και οι χειροτεχνίες που έφτιαξαν τα παιδιά, την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, γέμισαν τους τοίχους του σχολείου, όπου έγινε η γιορτή, με ομορφιά και χρώματα και έγιναν μέρος της χαράς που φώτιζε τα παιδικά πρόσωπα.

Από την εκδήλωση, όπως ήταν φυσικό, δεν έλειψαν τα εδέσματα, αλλά και τα γλυκά που πρόσφεραν αλληλέγγυοι στα προσφυγόπουλα και τα οποία έβαλαν ακόμα περισσότερη «γεύση» στη γιορτινή ατμόσφαιρα, για τους γονείς και τα παιδιά. 
 
Top