ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Το σήμα που εστάλη την περασμένη Πέμπτη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προς τα Α.Τ. και το οποίο αφορούσε στη μετακίνηση 15 αστυνομικών στην υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εξαιτίας της λειτουργίας του νεοσύστατου Πρωθυπουργικού Γραφείου προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του εγκλήματος. Μάλιστα, τονίζουν ότι το κτίριο φυλάσσεται καθημερινά σε 24ωρη βάση από δεκάδες Αστυνομικούς και η επιτήρησή του από εποχούμενες περιπολίες είναι έντονη και επαρκής.

Και συνεχίζουν την ανακοίνωσή τους υπογραμμίζοντας ότι:

''Όπως μας καταγγέλθηκε και πληροφορηθήκαμε, επιπλέον και άλλοι οκτώ συνάδελφοί μας μετακινήθηκαν με καθήκοντα ασφαλείας στο εν λόγω γραφείο, πέραν των ανωτέρω 15 που θα εκτελούν καθήκοντα ένστολης φρούρησης. Ως συνδικαλιστικό κινήμα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στη διαμαρτυρία για όλα τα παραπάνω, τα οποία προκαλούν την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων συναδέλφων μας''.

Οι ίδιοι καλούν άμεσα την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσει εντολή να γίνει τροποποίηση αυτής της διαταγής, καθόσον το υπηρεσιακό και δημόσιο συμφέρον το επιτάσσει απόλυτα αυτό.

Όπως επισημαίνουν τέλος: ''Καλό θα ήταν να διαταχθούν Έκτακτες Μεταθέσεις, για την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης γενικότερα, κάτι που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και έχει γίνει για άλλες περιοχές της Ελλάδας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της ιδρυσης του Πρωθυπουργικού Γραφείου και των 11 Hot Spots στο Νομό Θεσσαλονίκης, από τον Πίνακα Μορίων των Τακτικών Μεταθέσεων, έτσι ώστε να μην απομακρυνθεί ούτε ένας συνάδελφος από μάχιμη Υπηρεσία, αφού πραγματικά οι περισσότερες Υπηρεσίες μας "στενάζουν" καθημερινά λόγω των ελλείψεων''.
 
Top