“Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα λαχανικά στον κόσμο.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και μπορούμε να το καταναλώσουμε ωμό ή μαγειρεμένο αν και οι περισσότεροι το...”

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα λαχανικά στον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και μπορούμε να το καταναλώσουμε ωμό ή μαγειρεμένο αν και οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν σαν μπαχαρικό για επιπλέον γεύση. Η γεύση του δεν είναι ο μόνος λόγος που το χρησιμοποιούμε τόσο πολύ.

Θεωρείται μία πολύ δυνατή υπερτροφή που μπορεί να βελτιώσει πολύ την υγεία μας. Μερικές σκελίδες μπορούν να δώσουν πολλά οφέλη στην υγεία μας. Ωστόσο, όλα αυτά τα οφέλη χάνονται εάν χρησιμοποιείται σκόρδο από την Κίνα.

Το σκόρδο από την Κίνα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο σε όλο τον κόσμο και είναι κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε. Στις ΗΠΑ μόνο, 60% του σκόρδου που πωλείται προέρχεται από την Κίνα και οι ντόπιες ποικιλίες είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν αφού σιγά σιγά τις αντικαθιστούν οι Κινέζικες.

Για να προστατέψετε την οικογένεια και τον εαυτό σας, θα πρέπει να μάθετε πώς να ξεχωρίζετε όταν ένα σκόρδο είναι από την Κίνα.

Τι κάνει όμως το Κινέζικο σκόρδο τόσο κακό και αηδιαστικό; Οι περισσότεροι παράγοντες περιστρέφονται γύρω από το γεγονός πως η Κίνα δεν έχει τόσο αυστηρούς ελέγχους όπως ο υπόλοιπος πλανήτης. Αυτό σημαίνει πως οι παραγωγοί κάνουν ότι μπορούν για να κρατάνε το κόστος χαμηλό και χρησιμοποιούν ότι χημικά μπορείτε να φανταστείτε.

Αρχικά, το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται το σκόρδο είναι μολυσμένο με πολύ βαριά μέταλλα. Αρσενικό, μόλυβδο, κάδμιο και πολλά ακόμα έχουν βρεθεί σε Κινέζικα σκόρδα σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις. Επίσης, πολλοί χρησιμοποιούν τα μολυσμένα ανθρώπινα λύματα σαν λίπασμα.

Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας φέρει εμετό. Εννοείται φυσικά πως παράλληλα χρησιμοποιούν και ένα χημικό κοκτέιλ από λιπάσματα και φυτοφάρμακα, εκ των οποίων πολλά είναι γνωστό πως ευθύνονται για καρκίνους ή άλλες ασθένειες. Τέλος, αφού μαζέψουν τα σκόρδα από αυτό το τοξικό βούρκο, τα βάζουν στην χλωρίνη.

Αυτό ασπρίζει τα σκόρδα, αφαιρεί τους λεκέδες και σκ0τώνει τα έντομα. Μετά από αυτό, ρίχνουν μεγάλες ποσότητες βρωμιούχου μεθύλιου για να σκοτώσουν όσα έντομα επέζησαν. Αυτό είναι ένα πολύ τοξικό και επικίνδυνο χημικό που είναι 60 φορές πιο τοξικό από την χλωρίνη. Εάν κάποιος άνθρωπος εκτεθεί σε αυτή την ουσία, μπορεί να πάθει βλάβες στο νευρικό του σύστημα, στο αναπνευστικό και μπορεί ακόμα και να χάσει τη ζωή του.



Όλα τα παραπών έχουν δείξει πως τα Κινέζικα σκόρδα αρρωσταίνουν τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να ξεχάσετε τα σκόρδα, απλά να προσπαθείτε να αποφύγετε αυτά που προέρχονται από την Κίνα.

Δείτε τι πρέπει να κοιτάτε:

Ρίζες: Τα Κινέζικα σκόρδα δεν έχουν πάνω τους καθόλου ρίζα.

Βάρος: Τα Κινέζικα σκόρδα ζυγίζουν λιγότερο και αυτό συμβαίνει για να γλυτώσουν χρήματα από τα μεταφορικά. Είναι επίσης πιο ελαφριά και έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό.

Σκληρότητα: Όπως αναφέραμε, το σκόρδο από την Κίνα περιέχει περισσότερο νερό και έτσι είναι πιο μαλακό. Όσο πιο μαλακό φαίνεται ένα σκόρδο, τόσο πιο πιθανό είναι να προέρχεται από την Κίνα.

Γεύση: Σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και επαγγελματιών σεφ, το σκόρδο από την Κίνα είναι λιγότερο γευστικό και αφήνει μία μεταλλική γεύση που πιθανώς να οφείλεται στον τρόπο που καλλιεργείται.
 
Top