Για τα παιδιά, τα είναι η ωραιότερη στιγμή του χρόνου! Τα παιδιά περιμένουν τα Χριστούγεννα για να πάρουν στα χέρια τους ένα αγαπημένο τους παιχνίδι. Για τους γονείς, η έρευνα αγοράς έχει ήδη ξεκινήσει... Με ποια κριτήρια όμως πρέπει οι γονείς να επιλέξουν τα παιχνίδια για τα παιδιά τους;
* Ακολουθήστε πιστά τη σήμανση καταλληλότητας ανά ηλικία. Αποφύγετε παιχνίδια, που αναφέρουν ότι προορίζονται για παιδιά άνω των 3 ετών, αν στο σπίτι υπάρχει μικρότερο αδερφάκι.
* Προτιμήστε επώνυμα προϊόντα γνωστών κατασκευαστών, που κατασκευάζονται, σύμφωνα με διεθνή standards ασφαλείας, για την ασφάλεια του παιχνιδιού.
* Αναζητήστε τυχόν συστάσεις του κατασκευαστή, όπως «να χρησιμοποιηθεί υπό την επίβλεψη ενηλίκου» και ακολουθήστε τις κατά γράμμα. Εξηγήστε στο παιδί, εκτελώντας μια μικρή επίδειξη, τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού. Επισημάνετέ του τους πιθανούς κινδύνους, εξηγώντας του τι κινήσεις ή χειρισμούς πρέπει να αποφύγει.
* Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά, είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη ενασχόληση με αυτά, είναι επιβλαβής. Ελέγξτε το συνολικό χρόνου ενασχόλησης των παιδιών με τα παιχνίδια αυτά, τις μέρες που δεν θα έχουν σχολείο.
* Προσέξτε τα περιτυλίγματα των δώρων. Οι σακούλες, τα κορδόνια, κι οι κορδέλες μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες.
* Μην δίνετε μπαλόνια σε παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί. Ακόμη και τα φουσκωμένα μπαλόνια κρύβουν κινδύνους, γιατί μπορεί να σκάσουν και το παιδί να καταπιεί τα κομμάτια.
 stogiatro.gr
 
Top