Επαναφέρει και μάλιστα άμεσα την πρότασή του για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι «λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδορομο, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν εκβιασμό που λέει «ή παίρνετε μέτρα άνω των 4,2 δισ. ευρώ ή επανέρχεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ».

“Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη ανταγωνιστικά πορεία υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση είναι – το παραδέχομαι- μακράς διάρκειας και πολιτικά φιλόδοξη” είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε με νόημα πως “όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει”, είπε σχετικά, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Τέλος, μέρος του παρασκηνίου του προχθεσινού Eurogroup, λέγοντας: «Ο Τσακαλώτος μου είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος», ενώ ασκώντας έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι οι «Έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι "κάποιοι ξένοι" φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα».
 
Top