Την έξοδο των φυλακών Αγιάς Κρήτης πέρασε χθες το μεσημέρι, έπειτα από 23 χρόνια εγκλεισμού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ο αρχισατανιστής της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας. Επειτα από αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης με βούλευμά του έδωσε το πράσινο φως για την έξοδό του από τις φυλακές.

Από τη στιγμή που ο επονομαζόμενος και «μαύρος άγγελος» (καταδικασθείς σε δις ισόβια, 12 χρόνια κάθειρξη και 10 μήνες ποινή φυλάκισης) συμπλήρωσε 20 χρόνια στο κελί είχε δικαίωμα να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Για τρία χρόνια οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης ήταν απορριπτικές, μέχρι χθες που άκουσε το «ναι», με βάση της γενικές διατάξεις για την υφ' όρων απόλυση που ισχύουν εδώ και χρόνια. Θετικά στην κρίση της Δικαιοσύνης μέτρησε και το γεγονός ότι ο Ασημάκης Κατσούλας δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα, ενώ λάμβανε άδειες, που τις τηρούσε κανονικά.

Μόλις πριν από δύο μήνες μήνες, άλλωστε, ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί θετικά στην τελευταία αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Ασημάκης Κατσούλας, ο οποίος ήταν ο μόνος από την ομάδα των σατανιστών της Παλλήνης που παρέμενε κρατούμενος.

Ολα άρχισαν πριν από 23 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1993. Η δράση της περιβόητης ομάδας «σατανιστών της Παλλήνης» είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Θύματά τους ήταν δύο γυναίκες, η 14χρονη Δώρα Συροπούλου και η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, τις οποίες δολοφόνησαν σε τελετές μαύρης μαγείας τον Αύγουστο του 1992 και τον Αύγουστο του 1993.

Η «Espresso» επικοινώνησε χθες με τον Τάκη Λιάγκο, αδελφό της άτυχης Γαρυφαλλιάς, ο οποίος όταν έμαθε για την αποφυλάκιση του Ασημάκη Κατσούλα αρκέστηκε να πει μόνο: «Τώρα πια δεν θέλω τίποτα να πω, είναι θέμα Δικαιοσύνης». Υπενθυμίζεται πως για την ανατριχιαστική υπόθεση είχαν καταδικαστεί επίσης η Δήμητρα Μαργέτη (μητέρα δύο παιδιών πλέον), η οποία αποφυλακίστηκε το 2001, και ο Μάνος Δημητροκάλης, ο οποίος εξέτισε τα 2/3 της ποινής του και αποφυλακίστηκε το 2014.
 
Top