Προβλήματα έχει προκαλέσει η συνεχής βροχόπτωση στα Χανιά, κυρίως στο οδικό δίκτυο στο οποίο γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα έχει πλημμυρίσει το σημείο της εθνικής οδού στη γεφυρα του κόμβου του Βαμβακόπουλου όπου έχει λιμνάσει μεγάλος όγκος νερού, με αποτέλεσμα να "μείνει" στον δρόμο ένα αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί πως σε κάθε ισχυρή βροχή στο συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση απο τους αρμοδίους.

Με δυσκολία επίσης διεξάγεται η κίνηση στη λεωφόρο Σούδας όπου έχουν δημιουργηθεί τεράστιες λακκούβες με νερά.

Συγκεκριμένα, στον κόμβο του ΜΑΙΧ στη Λεωφόρο Σούδας έσπασε πυροσβεστικός κρουνός με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πίδακας νερού ενώ μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της βροχής υπήρξε στον κόμβο Σούδας στο τμήμα Μουρνιές - Βαμβακόπουλο του οδικού δικτύου προς Κίσαμο και στη γέφυρα Βρυσσών.

Περιορισμένης έκτασης κατάπτωσης χωμάτων είχαμε σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στην πόλη των Χανίων και κυρίως στους κεντρικούς δρόμους παρατηρήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόγραμμα καθώς όλοι έκαναν χρήση των αυτοκινήτων τους για να μετακινηθούν.

Μικρές κατολισθήσεις έχουν γίνει στην περιοχή του Σταλού.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μάλεμε όπου έχει προγραμματιστεί για τις 5 η έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Κισαμικός - ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Για την τύχη του αγώνα βάσει του κανονισμού θα αποφασίσει μετά από επιθεώρηση του χώρου ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews λόγω της βροχόπτωσης υπάρχουν προβλήματα και με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανίων καθώς συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού στους διαδρόμους.

Μάλιστα πτήση της Ryanair μετά απο πολλούς κύκλους δεν προσγειώθηκε στα Χανιά αλλά κατευθύνθηκε προς την Ρόδο.

Όσοι επιθυμουν να ταξιδέψουν σήμερα, πρέπει να επικοινωνούν με την αεροπορική εταιρεία που τους ενδιαφέρει.

Επίσης μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν και στο ηλεκτρικό δίκτυο με διακοπές στην ηλεκτροδότηση ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Χανίων, κυρίως λόγω πτώσεων ασφαλειών.



Συναγερμός για κυκλώνες και σφοδρές καταιγίδες στη Νότια Ελλάδα

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι μετεωρολογόγοι ειδικά για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καθώς και οι δύο αυτές περιοχές αναμένεται να πληγούν από έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο προβλέπει το πέρασμα κυκλώνα νότια του νησιού τη Δευτέρα.

«Το βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) το πρωί της Δευτέρας 31/10 βρίσκεται μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Δυτικής Κρήτης, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Σχετική ανακοίνωση – προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες θαλάσσιων σκαφών εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναφέροντας ότι για τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι κατά τόπους έντονα» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΑΑ.

«Το βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) το πρωί της Δευτέρας 31/10 βρίσκεται μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Δυτικής Κρήτης, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

«Σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να περάσει από την Κρήτη κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10, όπως δίνεται και στους 4 προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, οι οποίοι δίνουν το προβλεπόμενο πεδίο ανέμων και βροχής το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας 31/10».

Πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα στη νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στις νότιες Κυκλάδες, αλλά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη.

Ήδη μέσα στις 8 πρώτες ώρες της ημέρας, οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου έχουν καταγράψει μεγάλα ύψη βροχής στην περιοχή, όπως δίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:





Οι κάτοικοι των περιοχών που αναμένεται να χτυπηθούν από το κύμα κακοκαιρίας που προκλήθηκε από το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο εκδηλώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο και κινήθηκε ανατολικότερα, θα πρέπει:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά όπως και τα κοντινά φρεάτια

– Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
 
Top