Τύχη είχε ,η δυνητική κύρια κατοικία δανειολήπτριας , όπου παρότι  υπέστη τρις  πλειστηριασμούς ,συνέχισε  η σωτηρία της ,με την  Προσωρινή Διαταγή, που χορήγησε η Ειρηνοδίκης  Ηρακλείου,  στα πλαίσια του ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη).
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται:
 Για οφειλέτρια εποχιακά εργαζόμενη ,ως Ιδιωτική υπάλληλος ,διαζευγμένη   , μητέρα ,δύο ενηλίκων  τέκνων, το ένα συγκατοικεί μαζί της, σε κατοικία που τους έχει παραχωρηθεί στην πόλη του Ηρακλείου, από τον πατέρα του διαζευγμένου συζύγου της. Το συνολικό  χρέος της  δανειολήπτριας , φθάνει στο ποσό των 92.077,62 ευρώ, σε δύο τράπεζες, ένα ταμείο, μία Α.Ε και σε τέσσερις ιδιώτες , ως οφειλέτρια
Επί της ουσίας της υπόθεσης.
Εισοδήματα που διαθέτει η οφειλέτρια
Ατομικό εισόδημα  543,60 ευρώ/μηνιαίως  , μέσο όρο, από εποχιακή απασχόληση και επίδομα Ο.Α.Ε.Δ
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η οφειλέτρια κατοικία 61,30  τ.μ,  στην πόλη της Σητείας γονική παροχή των γονέων της.Δεν διαθέτει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου , αφού έλαβε υπόψη του, το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι  δικηγόροι και τα επιδειχθέντα έγγραφα, χορήγησε Προσωρινή Διαταγή στην δανειολήπτρια ,με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσας
3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της , μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης ήτοι μέχρι τις 8/6/2017
  4)Ορίζει  μηνιαία  δόση των 100 ευρώ ,για το διάστημα από την δημοσίευση της παρούσας και μέχρι  την συζήτηση της κύριας αίτησης.
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου   είναι  σημαντική , για την  δανειολήπτρια  ,είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η δανειολήπτρια, αλλά και την επιθυμία της ,να διασώσει την μοναδική κύρια κατοικία της, προσδοκώντας μελλοντικά, να μετακομίσει στην πόλη της  Σητείας, και να κατοικήσει σαυτήν την κατοικία,δέχτηκε την αίτηση, εντάσσοντας την στην εν λόγω νομοθεσία.

Για ενημέρωση και συμβουλευτική ,για τα "κόκκινα δάνεια", Κώδικα Δεοντολογίας και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
 
Top