Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου, ο συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012, Φώτιος Μπέλλος, ο οποίος αναζητείτο από χθες το απόγευμα για την εν ψυχρώ δολοφονία σε βάρος του 68χρονου γυμναστή Πρόδρομου Μαρκόπουλου, έξω από το γυμναστήριο του, στη συμβολή των Πανόρμου και Βατοπεδίου 11 στους Αμπελοκήπους.

Ο δράστης εισήλθε στην ΓΑΔΑ, μαζί με το όπλο του και όργανο του φόνου το οποίο παρέδωσε και ομολόγησε πως εκείνος έπραξε την φρικτή δολοφονία, ύστερα από τον τσακωμό που είχε με τον άτυχο γείτονά του και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή.

Ο δράστης τον οποίον είδαν περίοικοι και κατέθεσαν γι αυτόν στην Αστυνομία είναι συνταξιούχος αστυνομικός από τα τέλη του 2007 και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.

Οι έρευνες των αρχών

Από την πρώτη στιγμή, κλιμάκια αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής πήγαν στα αδέρφια του δράστη, αφού ο ίδιος δεν έχει δική του οικογένεια και τους ρώτησαν αν ήρθε ο συνταξιούχος αστυνομικός σε επαφή μαζί τους. Εκείνοι το αρνήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισαν πως είναι προς το συμφέρον του να παραδοθεί και πως αυτό θα τον συμβουλέψουν και εκείνοι αν επικοινωνήσει μαζί τους.

Τελικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτό ακριβώς συνέβη, δηλαδή τα αδέρφια σε επικοινωνία που είχαν μαζί του, τον κάλεσαν και μάλιστα τον πίεσαν να βάλει τέλος σε αυτό το θρίλερ και να παραδοθεί.

Αυτή την στιγμή έχει οδηγηθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής όπου και ανακρίνεται για να σχηματιστεί σε βάρος του η δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 
Top