Η Δημοκρατία στα χειρότερα της......

Οι σύνεδροι ψήφισαν ρύθμιση μόνο το 25% της Κ.Ε. του κόμματος να είναι βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη. Ο Τσίπρας δεν του άρεσε και τους έβαλε να ξαναψηφίσουν βγάζοντας τους βλάκες.....

Και βλάκες φάνηκαν αφού στην δεύτερη ψηφοφορία ψήφισαν την πρόταση του!

Μιλούσε σε κοινό διορισμένων, βολεμμένων, αποσπασμένων, μετακλητών υπαλλήλων. Απλό συμφέρον. Τους επανέφερε στην ψυχρή λογική της συναλλαγής.

Από cretalive:   

Επίδειξη δύναμης έκανε Αλέξης Τσίπρας αργά το βράδυ του Σαββάτου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύνεδροι αρχικά ψήφισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, την τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο 25% μελών της νέας κεντρικής κοινοβουλευτική ομάδα.

Η διάταξη αυτή αποσκοπούσε στο να αναδειχθούν νέα κομματικά στελέχη, που θα μπορούν να αφιερωθούν στην Κουμουνδούρου και να μην μονοπωλούν τις κομματικές θέσεις τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε έχουν ενασχόληση με τα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Με τη ρύθμιση αυτή στη νέα κεντρική επιτροπή των 151 μελών, μόνο 38 μέλη θα προέρχονταν από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα!

Προς έκπληξη όλων όμως έκανε παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας. Ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου, φανερά ενοχλημένος, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε διόλου κολακευτικά προς το σώμα. «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου» είπε σε βλοσυρό ύφος ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να εξαιρεθούν από την ποσόστωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το 25% να αφορά μόνο σε κυβερνητικά στελέχη.

Το σώμα πάγωσε προς στιγμήν, αλλά συμφωνήθηκε να λάβουν το λόγο δύο στελέχη τουλάχιστον, από κάθε αντιμαχόμενη πλευρά για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των δύο απόψεων.

Τελικά σε επαναληπτική ψηφοφορία πέρασε η άποψη του κ. Τσίπρα για την εξαίρεση των βουλευτών από το 25%, με πολλούς συνέδρους όμως, την ηττημένης πτέρυγας, να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com
 
Top