Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία αναλύει τις διατάξεις του νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την πρώτη ταξινόμηση οχημάτων.

Με τις διατάξεις επανακαθορίζεται η έννοια της «πρώτης ταξινόμησης» για τις ανάγκες υπολογισμού Τελών Κυκλοφορίας έτους 2017 - τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο - και επόμενων, στα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης και Επιβατικά Δημοσίας Χρήσης οχήματα. Συγκεκριμένα όπου στις παραπάνω διατάξεις γίνεται αναφορά σε «οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα» αντικαθίσταται με την αναφορά σε «οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.)».

Συνεπώς, για τα επιβατικά οχήματα που εισάγονται στην Ελλάδα μεταχειρισμένα από άλλες χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ, λαμβάνεται πλέον υπόψη για την επιβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2017 και επομένων, η ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα η πρώτη ταξινόμησή τους σε χώρα της ΕΕ ή του ΕΟΧ και όχι η πρώτη ταξινόμησή τους στην Ελλάδα.
nextdeal.gr
 
Top