Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όταν χθες στις 11.45 το πρωί εντόπισαν στην αίθουσα αφίξεων extra Schengen μία Ρωσίδα επιβάτη της Αεροφλότ που έφτασε από τη Μόσχα...
έχοντας μαζί της 2.213.500 ευρώ και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά.
Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η Ρωσίδα είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.
Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).
Αν δε στην έρευνα η οποία θα διεξαχθεί για την προέλευση των χρημάτων από την αρμόδια αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η γυναίκα δεν αποδείξει ότι είναι νόμιμα, τότε κατάσχονται όλα. 

Η προσπάθεια της 36χρονης να δωροδοκήσει την τελωνειακό που την συνέλαβε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Με κάθε τρόπο προσπάθησε η Ελληνίδα με καταγωγή από τη Συρία να ξεφύγει από τα χέρια των τελωνειακών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν την εντόπισαν να μεταφέρει, το ποσό μαμούθ, των 2,2 εκατ. ευρώ.

Η 36χρονη όταν διαπίστωσε πως η τελωνιακή υπάλληλος ήταν αποφασισμένη να δεσμεύσει τα χρήματα προσπάθησε να την δωροδοκήσει λέγοντας της χαρακτηριστικά: «Να σου δώσω κάτι για να με αφήσεις ελεύθερη;».

Η υπάλληλος άμεσα όμως ενημέρωσε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και συνέλαβε την 36χρονη με την κατηγορία της απόπειρας δωροδοκίας. Σε ερωτήσεις αστυνομικών σχετικά με το ποσό που μετέφερε σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr η 36χρονη τους ανέφερε ότι είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Συρία όπου η ίδια προχώρησε στην πώληση της.

Δεσμεύτηκαν τα εκατομμύρια

Τα 2,2 εκατ. ευρώ δεσμεύτηκαν από το τελωνείο και τα χρήματα θα σταλούν στην επιτροπή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με την 36χρονη να πρέπει τώρα να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως η 36χρονη, κάτοικος Δροσιάς, έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με απευθείας πτήση από τη Μόσχα και εντοπίστηκε να μεταφέρει πάνω της, μέσα σε έναν κορσέ, 1,5 εκατ. ευρώ σε δεσμίδες των 500 ευρώ, και στις αποσκευές της 700.000 ευρώ.
 
Top