Με 9,6 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Ταύτιση με πολιτικούς αρχηγούς
Το 14% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ταυτίζει τις απόψεις του με του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21% των πολιτών ταυτίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 39,5% των πολιτών δηλώνει ότι δεν ταυτίζεται «με κανέναν» πολιτικό αρχηγό.
Παράσταση νίκης
Προβάδισμα στην παράσταση νίκης έχει η ΝΔ αφού το 64,9% προβλέπει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι του 15,5% που προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόθεση ψήφου
Και στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να προηγείται κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 22,3%. Αμέσως μετά, ακολουθούν το ΣΥΡΙΖΑ με 14,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,*%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός Βουλής αναμένεται να μείνουν οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η Ενωση Κεντρώων επίσης με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2%, το Ποτάμι με 1,9%.
Υψηλά παρουσιάζονται και τα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι θα επιλέξουν Λευκό ή Ακυρο (7,5%) και όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν (12,9%).

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή
Μετακινήσεις ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


 πηγη
 
Top