Πλέον μία στις δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα υποστηρίζει ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω τερματικού ανάγνωσης καρτών, του γνωστού POS, όταν πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν μία στις τρεις. Τα στοιχεία δείχνουν πως η διείσδυση του πλαστικού χρήματος στις καθημερινές μας συναλλαγές αυξάνεται. Είναι ενδεικτικό ότι κατά 75% αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διαθέτουν πλέον τερματικά POS, ανεβάζοντας το ποσοστό από 28,9% που ήταν πριν από την επιβολή των capital controls στο 49% σήμερα.
Τον Ιούλιο του 2015 είχαν POS μόλις οι 4 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις και μέσα σε έναν χρόνο πλαστικό χρήμα δέχονται πλέον οι 6 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος που παρουσιάζονται στην τελευταία εξαμηνιαία έρευνα.
Προσαρμοστικότητα αλλά σε μικρότερο βαθμό φαίνεται να έχουν και οι επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα ο κλάδος της εστίασης, κι αυτό διότι μέσα σε έναν χρόνο από 28,2% που ήταν το ποσοστό των επιχειρήσεων που δέχονταν πληρωμή με κάρτα τον Ιούλιο το ποσοστό αυτό έφτασε το 45%.
ΕΕΑ
 
Top