Σύσσωμος ο Τύπος συγκεντρώθηκε στην εκδήλωση της Apple το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε τους διαδόχους του iPhone 6S και 6S Plus.

Κατά τη live streamingεκδήλωση η Apple βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε περισσότερα από τα προϊόντα της, γι’αυτό η ανακοίνωση νέων iPhone φυλάσσεται πάντοτε για το τέλος.

Έτσι, η παρουσίαση ξεκίνησε με αναφορές στην επιτυχημένη διάθεση app από το App Store Έχουν γίνει 140 δισεκατομμύρια λήψεις app από το Apple Store, επεσήμανε ο Κουκ.

Πρώτος καλεσμένος στη σκηνή ήταν o Miyamoto, ο πατέρας του γνωστού ήρωα της Nintendo, Μάριο, κι αυτό καθώς θα ανακοίνωνε στη συνέχεια την έλευση του παιχνιδιού Super Mario στο iOS.

Μετά την ανακοίνωση του Super Mario για το iOS, ο Τιμ Κουκ προέβαλλε τη συμμετοχή της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας των ΗΠΑ στο εγχείρημα ConnectED, προμηθεύοντας 4500 σχολεία με iPad, σημειώνοντας έτσι τη συνεισφορά των δυνατοτήτων της συσκευής στην εκπαίδευση.

Επιπλέον, η Apple δηλώνει πιστή στο εγχείρημα «kids can code», και ο Κουκ βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για το περιβάλλον προγραμματισμού Swift Playgrounds for Kids, με το οποίο φιλοδοξεί να διδάξει προγραμματισμό σε Swift στους μαθητές -κάτι που θα συμβεί σε εκατοντάδες σχολεία στις ΗΠΑ τη νέα χρονιά.

Η παρουσίαση στη συνέχεια αφορούσε στο iWork, τη σουίτα εφαρμογών γραφείο της Apple, στην οποία εισάγεται η δυνατότητα του λεγόμενου real time collaboration, δηλαδή η υποστήριξη από όλες τις εφαρμογές της της συνεργατικής διεκπεραίωσης πρότζεκτ, σε πραγματικό χρόνο, από διαφορετικές συσκευές Apple και το WWW. Κατά την επίδειξη του νέου χαρακτηριστικού των Pages, Keynotes και Numbers, ένα έγγραφο δημιουργείται ομαδικά με τη συνεισφορά κειμένου, φωτογραφιών, γραφημάτων από διαφορετικούς χρήστες σε Mac, iPhone, iPad, Web.

Στο σημείο αυτό της εκδήλωσης, ολοκληρώνονται οι αναφορές στο λογισμικό και ο Τιμ Κουκ επιστρέφει για να μιλήσει για το Apple Watch. Δύο μοντέλα του Apple Watch Series 2 θα διατεθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου αντί 369 δολαρίων και η σπορ εκδοχή με το λουράκι της Nike θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Η πρώτη σειρά Apple Watch θα ονομάζεται στο εξής Apple Watch Series 1 και η τιμή τους μειώνεται στα 269 δολάρια.

iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Η παρουσίαση του νέου iPhone ξεκίνησε με ένα βίντεο με τη φωνή του Τζον Άιβι, του βραβευμένου σχεδιαστή της Apple, ο οποίος αναφέρθηκε στην αλλαγή της κατασκευαστικής διαδικασίας, και τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στο νέο iPhone. Τα χρώματα στα οποία θα διατεθεί το επόμενο iPhone είναι το νέο «Jet Black», Black, Gold, Silver και Rose Gold.

To iPhone 7 βασίζεται στο iOS 10, «την πιο σημαντική έκδοση του iOS», κατά την Apple. H νέα έκδοση του λειτουργικού των iPhone και των iPad θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

To νέο iPhone φέρνει αλλαγές στο Home button, το οποίο επανασχεδιάστηκε και κρύβει πίσω του τη μηχανή απτικής ανάδρασης, που αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με την πίεση που δέχεται από το δάκτυλο του χρήστη (όπως το Force Touch touchpad στους Mac).

To iPhone 7 θα είναι waterproof, με πιστοποίηση IP67 (αντοχή στο νερό και στη σκόνη).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα τεχνικά χαρακτηριστικά στην κάμερα 12Mpixel με Optical Image Stabilization του νέου τηλεφώνου της Apple, με φακό 7 στοιχείων και aperture f/1.8 και ταχύτερο αισθητήρα κατά 60% σε σχέση με την κάμερα του προγενέστερου μοντέλου. Επίσης, το φλας υποστηρίζεται από ένα σύστημα 4 LED, για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε εσωτερικούς χώρους. Η Apple έκανε λόγο για την αξιοποίηση τεχνολογίας machine learning στον επεξεργαστή εικόνας στο iPhone 7, τεχνολογία που εξυπηρετεί την ταχύτατη αναγνώριση των αντικειμένων της λήψης (σε 25ms) και την αυτόματη ρύθμιση της κάμερας.

Η μπροστινή FaceTime HD camera υποστηρίζει λήψεις στα 7Mpixel και διαθέτει τεχνολογία αυτόματης σταθεροποίησης εικόνας.

H dual lens camera θα εξοπλίσει μόνο το μεγαλύτερο μοντέλο, iPhone 7 Plus με ευρυγώνιος φακό και τηλεφακό. Ο Φιλ Σίλερ, επικεφαλής Marketing της εταιρείας, επέδειξε εντυπωσιακές εικόνες υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα ρύθμισης του βάθους πεδίου σε πραγματικό χρόνο, τις λήψεις πορτρέτο καθώς και στη δυνατότητα zoom (2Χ optical, έως 10X digital).

Σε ότι αφορά στις φήμες για την κατάργηση της υποδοχής ακουστικών 3.5mm, ο Φιλ Σίλερ αναφέρθηκε στο «θάρρος» που χρειάστηκε για να ληφθεί αυτή η απόφαση. Το iPhone 7 προχωρά στο επόμενο στάδιο και στοιχηματίζει στην αδιάλειπτη ασύρματη μετάδοση μουσικής στα ακουστικά, «παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος».

Έτσι, από τα τέλη Οκτωβρίου, η Apple θα διαθέτει τα νέα ασύρματα Apple Airpods, earpods σχεδιασμένα από τον Άιβι, με ένα τσιπ «W1″ που αναλαμβάνει την ασύρματη δικτύωση. Τα νέα ακουστικά έχουν σειρά αισθητήρων και μικρόφωνο που τους επιτρέπουν τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής μέσω εντολών προς την ψηφιακή βοηθό Siri, την εκκίνηση της λειτουργίας τους μόνο όταν φοριούνται. Έχουν αυτονομία 5 ωρών με μια φόρτιση, χωρίς να χρειαστεί ζεύξη με το iPhone (μόνο η επιλογή Connect). Τα πρώτα ασύρματα earpod της Apple θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου, αντί 159 δολαρίων. Εκτός από τα earpods, η Apple ανακοίνωσε νέες σειρές ακουστικών από την εξαγορασθείσα Beats.

Το iPhone 7 βασίζεται στο νέο Α10 τσιπ και έχει αυξημένη αυτονομία σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα: 13 ώρες ασύρματης μετάδοσης βίντεο στο iPhone 7 και έως και 14 ώρες στο iPhone 7 Plus. Για την ασύρματη μετάδοση μουσικής, τα νέα μοντέλα αντέχουν 40 και 60 ώρες αντίστοιχα.

Αμφότερα τα μοντέλα θα διατεθούν με χωρητικότητα 32GB, 128GB και 256GB, καταργώντας το μοντέλο των 16GB.

Οι τιμές για τα νέα iPhone στις ΗΠΑ ξεκινούν από τα 649 δολάρια. Οι τιμές για το iPhone 7 Plus ξεκινούν από τα 769 δολάρια.

Οι προ-παραγγελίες για τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα αρχίσουν στις 9 Σεπτεμβρίου. Στις 16 Σεπτεμβρίου, αμφότερα θα είναι διαθέσιμα σε 28 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος. Στη λίστα των χωρών διάθεσης του iPhone 7 θα προστεθούν ακόμα 30 χώρες μια εβδομάδα αργότερα.

Με τη Sia και πλήθος χορευτών επί σκηνής, η παρουσίαση έχει τελειώσει.

rizopoulospost.com
 
Top