Δεν είναι μόνο νέα και ωραία αλλά και υπερταλαντούχα!

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, όταν δεν φορά την αστυνομική της στολή μετατρέπει την πένα της σε μαγικό ραβδί και το αποτέλεσμα είναι… η ζαχαρένια συνταγή.

Το εν λόγω βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός και πραγματεύεται τη σημασία της μόρφωσης και την αξία της αλληλεγγύης. Μάλιστα, τα έσοδα από τις πωλήσεις έχουν παραχωρηθεί εξ” ολοκλήρου και για πάντα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διατίθενται για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School, που στηρίζει την επιμόρφωση των παιδιών προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Η κίνησή της αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μία πολύ σημαντική διάκριση που ήρθε να επιβραβεύσει την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία για τα παιδιά προσφύγων.
Η συγγραφέας μίλησε στο star.gr, γι’ αυτό το σημαντικό γεγονός καιαποκαλύπτοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα για την σπουδαία διάκριση.
«Συναισθήματα και σκέψεις πολλές. Όλα ανάμεικτα εκείνη τη στιγμή της απονομής. Χαρά και συγκίνηση, το ταξίδι του βιβλίου και οι συνοδοιπόροι του,  άνθρωποι που συνάντησα τυχαία, αλλά πόσο τυχαίοι μπορεί να είναι οι συνοδοιπόροι στα ταξίδια αγάπης; Μάλλον μοιραίους θα τους ονομάτιζα! Άνθρωποι που έβαλαν τη δική τους αγάπη κι έγινε το ταξίδι μακρύ και συνάντησε η Ζαχαρένια Συνταγή και ο Ρένος ο Ζαχαρένιος ακόμα περισσότερα παιδιά – πρόσφυγες. Κι από την άλλη αγωνία και ανησυχία για τους ανθρώπους που την ίδια στιγμή βρίσκονται στη θάλασσα, που διασώζονται, ανθρώπους που ήδη βρίσκονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ανθρώπους που αγωνίζονται και αγωνιούν, ανθρώπους  που ταξιδεύουν, αλλά ταξιδεύουν ένα ταξίδι που δε θα ήθελε κανείς να κάνει. Αν μη τι άλλο αυτός ο τίτλος είναι τίτλος τιμής και μια επιπλέον δέσμευση  να συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους ανθρώπους που παλεύουν για τα αυτονόητα. Μια ζωή με αξίες και δικαιώματα που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Στην ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξη στο αν θα υπάρξει λύση σε αυτό το μείζον θέμα απάντησε: «Όσο οι άνθρωποι βιώνουν τον πόλεμο και τον θάνατο, τόσο θα αγωνίζονται και θα ταξιδεύουν με προορισμό την ειρήνη. Οι άνθρωποι αυτοί τα είχαν όλα και τα έχασαν όλα. Είχαν και ειρήνη και παιδεία και πολιτισμό και ανθρώπινα δικαιώματα. Και ένα είναι σίγουρο. Ότι πρέπει να τα ξαναβρούν. Είναι ανάγκη να τα ξαναβρούν. Είναι ανάγκη να τους αγκαλιάσουμε όλοι. Παντού,  απ’ άκρη σ’ άκρη στη γη. Αν και πιστεύω ότι αυτό το άγριο ταξίδι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις ψυχές τους. Οι γειτονιές τους δε θα επανενωθούν ποτέ, γιατί ο πόλεμος διέσπειρε κορμιά στο πεδίο της μάχης, στη θάλασσα και σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Ας παλέψουμε τουλάχιστον να απαλύνουμε αυτόν τον πόνο στα μάτια τους. Ας αγωνιστούμε οι έχοντες ανθρώπινα δικαιώματα για τα δικά τους που εξανεμίστηκαν στα συντρίμμια και τα κύματα. Ας παλέψουμε για τη δική τους ελπίδα και τα δικά τους όνειρα! Είναι βέβαιο ότι θα βλέπουμε και τα δικά μας να γίνονται πραγματικότητα!»
 rizopoulospost.com
 
Top