Στοιχεία-σοκ για τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης το εμπόριο λευκής σάρκας και ανθρώπινων οργάνων.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ο Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις για τα θύματα του τράφικινγκ αλλά και τους απάνθρωπους «τιμοκαταλόγους» για τα ανθρώπινα όργανα. Bέβαια ο τιμοκατάλογος αυτός ισχύει και για την Δυτική Ελλάδα.

Θύματα των αδίστακτών εμπόρων ανθρώπινης ζωής κυρίως μικρά παιδιά – ανήλικοι που φθάνουν στην Πάτρα με στόχο να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μικρά παιδιά που πέφτουν στα δίχτυα των απάνθρωπων διωκτών τους.

«Ένας νεφρός κοστίζει από 8.000 έως 30.000 ευρώ. Ένα μάτι από 3.000 έως 5.000 ευρώ». Στην κυριολεξία δηλαδή μιλάμε για παζάρι ανθρωπίνων οργάνων.

Ενώ πρόσθεσαν ότι, «Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την ανάγκη του ενδιαφερόμενου. Μιλάμε για απάνθρωπους τιμοκαταλόγους, που προκαλούν φρίκη».

«Ο τζίρος και τα κέρδη ξεπερνούν αυτά από το παράνομο εμπόριο όπλων και ηρωίνης. Μάλιστα η Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της “πελατείας” που υπάρχει, αποτελεί κομβικό σημείο για τα παράνομα κυκλώματα».

Πηγή: dete.gr/via:crashonline.gr
 
Top