ΑΦΑΝΤΗ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ"...

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και εκλεγμένου μέλους του ΠΕ.ΣΥ Αττικής στο Νότιο Τομέα, Παναγιώτη Αθανασιάδη για το Ελληνικό ,παρεμβαίνουν στο θέμα με κοινή δήλωσή τους ο Γ. Γαβρίλης  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, και Σπ. Τζόκας Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα .
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε δηλώσει την αντίθεσή της στην πώληση του «Ελληνικού», θεωρώντας ότι συνιστά μια συνολικά αρνητική εξέλιξη....

Διαβάστε την ανακοίνωση

"Από την πρώτη στιγμή, η Περιφέρεια Αττικής είχε δηλώσει την αντίθεσή της στην πώληση του «Ελληνικού», θεωρώντας ότι συνιστά μια συνολικά αρνητική εξέλιξη. Η θέση μας αυτή δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από την «επένδυση», τις χρήσεις γης που δίνονται κατά παρέκκλιση, τις λεόντειες και ετεροβαρείς οικονομικές και λοιπές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο απέναντι στον ιδιώτη, το εξευτελιστικό τίμημα που θα καταλήξει στους δανειστές για την «εξυπηρέτηση του χρέους».

Κατά τη γνώμη μας, η πώληση σηματοδοτεί κάτι πρωτόγνωρο από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, μια επιθετική κλιμάκωση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αφού εκτός από επιχειρήσεις και υποδομές εκποιείται πλέον και η γή!

Ο κατακερματισμός και η πώληση γης σε οικόπεδα «φιλέτα», η τιμαριοποίηση του παράλιου μετώπου από τη Βουλιαγμένη ως το Πέραμα και η εν συνεχεία ιδιωτικοποίησή τους, με τρόπο εκβιαστικό ως προαπαιτούμενο για την «αξιολόγηση» και την «καταβολή της υποδόσης», σηματοδοτεί μια σχέση εξάρτησης, απ’ την οποία τίποτα θετικό δεν μπορεί να προσμένει η κοινωνία. 

Η πώληση του «Ελληνικού» θα στερήσει από το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και τους Δήμους του παράκτιου μετώπου τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να παρέμβουν, με συνολικό και ολοκληρωμένο τρόπο.Να αποκαταστήσουν τη σχέση της πόλης με τη θάλασσα, την ενότητα του χώρου και των λειτουργιών του, να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μέσα από υπερτοπικής σημασίας παρεμβάσεις και αναπλάσεις που θα προστατεύουν και θα εξασφαλίζουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και για τις επόμενες γενιές. 

 Ο κατακερματισμός και η πώληση του παράκτιου μετώπου ως «οικόπεδα με θέα, φως, νερό, τηλέφωνο», μέσω του «εθνικού δημοπρατηρίου»ΤΑΙΠΕΔ, αναπαράγει τις γνωστές εδώ και δεκαετίες σκανδαλώδεις πρακτικές, τα αποτελέσματα των οποίων είναι γνωστά σε όλους.

Απ’ την πλευρά μας συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών, του δημόσιου – κοινόχρηστου, ελεύθερου χώρου, την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την επανασύνδεσή του με την κοινωνία, τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, με όρους οικονομικής και λειτουργικής βιωσιμότητας".



Πηγή: airetos.gr
 
Top