Απελπισμένοι χιλιάδες απόμαχοι της ζωής 

 Κυνικός και είρωνας ο υπ. Εργασίας στους συνταξιούχους που διαμαρτυρήθηκαν για τη «σφαγή» των επικουρικών...


 
«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτόκρατια», φώναξαν χτες  το πρωί συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι ...
κάτω από το υπουργείο Εργασίας οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις διαδοχικές μειώσεις που βλέπουν κάθε μήνα στις συντάξεις τους.

Αγανακτισμένοι περίπου 200 συνταξιούχοι όλων των ταμείων ξεκίνησαν την πρώτη κινητοποίηση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στέλνοντας ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση Τσίπρα για το τι θα επακολουθήσει. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για περίπου δύο ώρες έξω από το υπουργείο, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή στις 19:00 στην Ομόνοια. 

«Απλά εφάρμοσα τον νόμο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον πρόεδρο συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, όπου συμμετείχε σε συνάντηση στο κτίριο του υπουργείου. 

«Δεν τα βγάζουμε πέρα, δεν έχουμε να φάμε, πως να το κάνουμε. Μας έχουν κόψει την σύνταξη, συνέχεια κάθε μήνα γίνονται περικοπές με την οποιαδήποτε δικαιολογία και με τις συντάξεις που παίρνουμε δεν είναι μόνο να ζήσεις, να πληρώσουμε τα φάρμακα είναι να ταΐσουμε. Μέχρι στιγμής μου έχουν κόψει 250 ευρώ το μήνα», είπε αγανακτισμένος ο κύριος Γιάννης συνταξιούχος του ΙΚΑ.

«Με ψίχουλα και ψέμματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», λένε οι συγκεντρωμένοι εκφράζοντας την απογοήτευση τους με τις επιλογές του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τον νέο ασφαλιστικό νόμο που μειώνει κι άλλο τις συντάξεις τους

«Έχω να κυκλοφορήσω το αυτοκίνητο μου δύο μήνες. Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου. Στο ΤΕΒΕ μπήκα το 1958 και βγήκα το 2000 και μου δίνουν 890 ευρώ από 1200. Τι να πεις, ποιο καφενείο, δεν έχει καφενείο που να πάω, τι καφενείο... Εγώ λέω δυο Π και τρία Κ πουλημένος-προδότες, κλέφτες-καθίκια-καρέκλα, τα λέει όλα έν συντομία», είπε ο συνταξιούχος του ΤΕΒΕ κύριος Δημήτρης.

Σημειώνεται ότι από 33 έως 150 ευρώ «κουρεύτηκαν» οι επικουρικές συντάξεις του δεύτερου πακέτου περικοπών χωρίς να εξαιρεθούν από τις περικοπές αδύναμες κατηγορίες συνταξιούχων όπως οι χήρες/οι και τα άτομα με αναπηρία ακόμα και πάνω από 80%.

Η μεγάλη «σφαγή» έγινε στις επικουρικές του ιδιωτικού τομέα οι οποίες μειώθηκαν έως και 54% , ποσοστό που υπερβαίνει και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις. Συνταξιούχος χηρείας του ΙΚΑ που έπαιρνε επικουρική 149 ευρώ καθαρά, έπαθε σοκ όταν είδε ότι από τη μια μέρα στην άλλη η σύνταξή της είχε κατέβει στα 75 ευρώ (μείωση 50 %).

 
Top