Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε το...περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά σήμερα να βρίσκομαι εδώ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ως σκοπό την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αλλά παράλληλα έχουν μία ιστορία συνυφασμένη με την πορεία του έθνους.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να διασφαλίζουν την ειρήνη, να είναι έτοιμες για τον πόλεμο, αλλά παράλληλα σε περίοδο ειρήνης να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Είμαι υπερήφανος που ηγούμαι ως πολιτικός προϊστάμενος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των καλύτερων Ενόπλων Δυνάμεων του κόσμου, που αποδεικνύουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, ότι είναι δίπλα στον ελληνικό λαό, όχι μόνο για να παρέχουν ασφάλεια από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και εν καιρώ ειρήνης για να συμμετέχουν μαζί με τον ελληνικό λαό σε οποιαδήποτε ανάγκη έχει το έθνος.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους Αρχηγούς, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους για ό,τι προσέφεραν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας την περίοδο της κρίσης, ιδιαίτερα στην περίπτωση των προσφύγων. Για την προσφορά την οποία έδωσαν για να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και να αποδείξουν τι σημαίνει στα ελληνικά, αλλά και στις ξένες γλώσσες, η λέξη φιλοξενία.

Είναι σημαντικό, αυτή τη στιγμή, που η Ελλάδα περνάει μία δύσκολη οικονομική κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρούν στη δημιουργία νέων υπηρεσιών όπως η ΜΟΜΚΑ, η παλιά ΜΟΜΑ, σε όλη την Ελλάδα, που είναι παρούσα προκειμένου να βοηθήσει στην καλύτερη διαβίωση των Ελλήνων πολιτών.

Σήμερα διεξήχθη μία Άσκηση, κατόπιν εντολής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, σε όλη την Ελλάδα, για την αεράμυνα της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε μικρότερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, όλες οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν, ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόκληση.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι όπως απεδείχθη εδώ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ελληνικός λαός είναι δίπλα μας. Πάνω από 5.000 πολίτες που επισκέφθηκαν την Έκθεση είδαν το Περίπτερό μας και είχαν τη δυνατότητα μέσα από μία επίσκεψη να κατανοήσουν το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και εγώ προσωπικά, θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να σταματήσει η κατηφορική πορεία σε σχέση με τα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα υπάρξει πλέον καμία άλλη περικοπή, μέχρι να αποκαταστήσουμε τη συνταγματική τάξη και να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι κάνετε. Είμαστε δίπλα σας και η πολιτική ηγεσία, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός».







 
Top