Στα χέρια της αστυνομίας «έπεσε» 40χρονος υπαρχιφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Δυτικής Μακεδονίας και ένας 47χρονος ιδιώτης σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια περαιτέρω Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κατά τη διάρκεια έλεγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς στο αυτοκίνητο του υπαρχιφύλακα βρέθηκαν σε τρέιλερ 4 σάκοι με 113 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 124 κιλών και 228 γραμμαρίων.

Στην κατοικία του βρέθηκαν επίσης, 2 Kalashnikov με 4 γεμιστήρες, 117 φυσίγγια , ξίφος, ξιφολόγχη, κυνηγητικό μαχαίρι και χρήματα.

Κατά τη προανακριτική διαδικασία προέκυψε και η εμπλοκή στην υπόθεση του 47χρονου ιδιώτη, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Σε έρευνα που επακολούθησε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10 χειροβομβίδες Kalashnikov , γεμιστήρες, φυσίγγια 54 πυροκροτητές.

 
Top