Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε σήμερα η παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων Δερβενίου και τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού. 

Επίσης, ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη θα επιθεωρήσουν τα εργοτάξια κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών) αλλά και των εργασιών ολοκλήρωσης της σήραγγας Κλόκοβας της Ιονίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου-Ιωαννίνων).


Ο πρωθυπουργός έκανε χαιρετισμό από το τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο μήκους 20 χιλιομέτρων που αποτελεί το πρώτο πλήρες τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού.

Σήμερα που ερχόμαστε να εγκαινιάσουμε τα τμήματα, να συμπίπτει με μία εξαιρετικά σημαντική είδηση που ταλαιπώρησε το κοινό για τις τηλεοπτικές συχνότητες

"Ξεχωριστή μέρα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας που θα έλεγα ότι είναι και αδικημένη" χαρακτήρισε τη σημερινή ο Αλέξης Τσίπρας. "Σήμερα που ερχόμαστε να εγκαινιάσουμε τα τμήματα, να συμπίπτει με μία εξαιρετικά σημαντική είδηση που ταλαιπώρησε το κοινό για τις τηλεοπτικές συχνότητες" συμπλήρωσε.

"Με διαπραγμάτευση σκληρή, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον εξοικονομίσαμε 765 εκατ ευρώ από την επανδιαπραγμάτευση των έργων" Η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων ήταν ζωτικής σημασίας, γιατί οι προηγούμενες ήταν επιζήμιες για το ελληνικό δημόσιο" ανέφερε για το έργο ο Αλέξης Τσίπρας. "Επιλύσαμε χρόνια προβλήματα και καθυστερήσεις, πετύχαμε τη μέγιστη δυνατή προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Μέχρι το Μάρτη του '17 ολοκληρώνονται τα 5 μεγάλα έργα, Ιονία, Μορέας, Ολυμπία, Ε65 και ο Μαλλιακός-Κλειδί" ανέφερε επιπλέον.

Με διαπραγμάτευση σκληρή, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον εξοικονομίσαμε 765 εκατ ευρώ από την επανδιαπραγμάτευση των έργων

Η παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης του Δερβενίου Κορινθίας μήκος 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης του νοτίου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου στον ποταμό Δερβένι μήκος 122 μέτρων θα γίνει από τον πρωθυπουργό στη 1.00 το μεσημέρι στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου.

Η επιθεώρηση του πρωθυπουργού στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της Ιονίας Οδού μήκους 2,9 χιλιόμετρα ανά κλάδο και κατεύθυνση θα γίνει στις 4 το απόγευμα στην είσοδο των σηράγγων στην περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας.:
 
Top