Μπορεί οι αρμόδιοι φορείς να προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν το παν για τη μείωση της εγκληματικότητας, αλλά αυτό δεν είναι εμφανές στη καθημερινότητα των πολιτών. 

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα «στην περιοχή της Δραπετσώνας- Πειραιά γυρνάνε δύο τσαντάκηδες. Οδηγώντας ένα σαράβαλο μηχανάκι και φορώντας λευκά κράνη, επιτίθενται σε γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και ώρας, με σκοπό να τους αρπάξουν τη τσάντα». 

Μάλιστα η καταγγέλλουσα  δεν σταμάτησε εκεί αλλά ανέφερε ότι «δύο θείες μου έπεσαν θύματα τους, με αποτέλεσμα η μία από τις δύο να καταλήξει στο νοσοκομείο. Τα περιστατικά και τα θύματα κάθε μέρα αυξάνονται, τα περισσότερα καταλήγουν στο νοσοκομείο και δυστυχώς η αστυνομία δεν δίνει καμία σημασία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μήνυση κατά αγνώστων και να πληρώσουμε 100 ευρώ». 

Λίγο η απίσχναση του κράτους δικαίου, λίγο οι δύσκολες συνθήκες εργασίας των σωμάτων ασφαλείας, έχουν ως αποτέλεσμα οι κακοποιοί να δρουν ανενόχλητοι.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και ευελπιστούν σε αποτελεσματικότερη αστυνόμευση ώστε να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα. Άλλωστε όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, έχουν φτάσει στο σημείο να σκέφτονται για το αν και πότε θα βγουν από τα σπίτια τους.
zougla.gr
 
Top