Ανεφάρμοστες χαρακτήρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις προτάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη,

 ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Μας δουλεύουν μέρα-μεσημέρι».

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΟΑΣΘ επικύρωσε τα όσα επισήμανε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού και η επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο «έχει ήδη φύγει», όπως δήλωσε ο κ. Στεφανίδης. Εξάλλου, όπως τόνισε, όλοι τελούν εν αναμονή της σύσκεψης σήμερα, στις 16:00, στο υπουργείο Εργασίας, για το θέμα του οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι την προσεχή Δευτέρα οι νομικοί του Οργανισμού σύμβουλοι θα αποφανθούν για το ποια άλλα ένδικα μέσα μπορεί να χρησιμοποιήσει η διοίκηση, ώστε να «πιάσουν τιμόνι» οι εργαζόμενοι και πρόσθεσε: «Κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος πλέον η προσφυγή μας στη διαιτησία».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νέες προτάσεις του υπουργείου για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αφορούν την καταβολή 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετακίνηση μαθητών και φοιτητών για το έτος 2016 από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη διάθεση του 18% από τις πωλήσεις εισιτηρίων μέχρι σήμερα, αλλά και όσα πρόσθετα απαιτούνται για την καταβολή δεδουλευμένων ενός μηνός. Ως προϋπόθεση, ο υπουργός θέτει την ταυτόχρονη χορήγηση της αναλυτικής κατάστασης εξόφλησης μισθοδοσίας Ιουλίου 2016 ανά εργαζόμενο, από την οποία θα προκύπτει ξεκάθαρα, ότι τα παραπάνω χρηματικά ποσά χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Πάντως, ο κ. Στεφανίδης, τόνισε ότι το 18% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων που είχε αποφασιστεί από τις 25/8, αφορά μέχρι στιγμής 458.000 ευρώ. «Από τα 2 εκατ. ευρώ που λέει η κυβέρνηση ότι θα μας δώσει, τελικά θα φτάσουν στον οργανισμό το 1,6 εκατ. ευρώ, μετά τον φόρο. Προκύπτει ένα κενό, σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο. Από που θα καλυφθεί» αναρωτήθηκε;

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε από το υπουργείο αφορά την προκαταβολή των αντισταθμιστικών καταβολών των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για το έτος 2016, με μόνον σκοπό την εξόφληση της μισθοδοσίας μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, εφόσον προσκομιστεί προς το ΥΠΟΜΕΔΙ, ισόποση εγγυητική επιστολή. «Πώς θα δώσω εγγυητική επιστολή, αφού δεν έχω τα χρήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Στεφανίδης.
 
Top