Άρωμα Ρωσίας με μουσική, παραδοσιακά γλυκά και τούρτες, αντικείμενα της ρωσικής κουλτούρας, αλλά και ποικίλες επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας, των τροφίμων, της ενέργειας και της βιομηχανίας, κατακλύζει το περίπτερο 16 της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Φέτος, η Ρωσία είναι τιμώμενη χώρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαπολιτισμικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας. Οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους στο περίπτερο μπορούν να απολαύσουν ρωσικά τραγούδια, από την ορχήστρα και τους τραγουδιστές, που φορούν παραδοσιακές στολές της χώρας τους και μας μεταφέρουν για λίγο σε μια διαφορετική κουλτούρα.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι μπορούν να ανακαλύψουν τη γαστρονομική πλευρά της χώρας, δοκιμάζοντας παραδοσιακά προϊόντα, όπως τσουρέκια, κουλουράκια, τούρτες, κρασί και άλλα παραδοσιακά ποτά. Ακόμη, επιχειρήσεις παρουσιάζουν την τεχνολογία και τις υπηρεσίες τους, όσον αφορά στις διεθνείς αγορές, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον βιομηχανικό τομέα της ρωσικής οικονομίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεσμού της τιμώμενης χώρας διοργανώθηκε χθες το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

Σήμερα, στις 16:00 διοργανώνεται ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ βετεράνων ποδοσφαιριστών και πολιτικών Ρωσίας και Ελλάδας, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Τέλος, στο ίδιο περίπτερο φιλοξενούνται και οι υπόλοιπες 17 χώρες, που συμμετέχουν στην φετινή ΔΕΘ: Κύπρος, Ιράν, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ν. Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, Ουρουγουάη, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτος και Τουρκία.

πηγη και φωτογραφικο υλικό thestival.gr
 
Top