Η γενειάδα δεν είναι απλά ένα trend της εποχής. Δίνει κύρος, γοητεία και εκτοξεύει την αρρενωπότητα σου. Αν λοιπόν αποφάσισε ...
ν' αφήσεις τα γένια σου να μακρύνουν, είσαι σε καλό δρόμο.

Όμως μία εντυπωσιακή γενειάδα, είναι αποτέλεσμα σωστής περιποίησης. Οπότε πριν κρεμάσεις τα ψαλίδια και τις ξυριστικές, φρόντισε πρώτα να έχεις τηρήσει τα παρακάτω.

Οι βιταμίνες θα σε δικαιώσουν
Μπορεί να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, αλλά υπάρχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία στην καθημερινή σου διατροφή, που θα βοηθήσουν τα γένια σου να μεγαλώσουν εύκολα και γρήγορα. Γενικότερα, τα γένια επηρεάζονται από τροφές με μακρο-θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες), όπως και από μικρο-θρεπτικά (βιταμίνες και μέταλλα). Σε πρώτη φάση, φρόντισε ο οργανισμός σου να έχει προσβασιμότητα σε τροφές με επίπεδα από μαγνήσια, ψευδάργυρο και βιταμίνη D, τα παραπάνω οποία εντείνουν την παραγωγή της τεστοστερόνης – που την χρειάζεσαι και για τα γένια στην προκειμένη περίπτωση. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνεις αβγά, σολομό, σπανάκι, μπρόκολο, καρύδια και αρκετά γαλακτοκομικά.

Ξέχνα το στρες και κοιμήσου περισσότερο
Τεχνικά, ο μέσος ενήλικας χρειάζεται 6-7 ώρες ύπνο ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Η βραδινή κατάκλιση παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ότι περίμενες, καθότι τόσο τα γένια -όσο και το υπόλοιπο σώμα σου- εκμεταλλεύονται την χρονική διάρκεια του ύπνου για ν' αναπλάθουν. Εκτός αυτού, κατά την διάρκεια της κατάκλισης, ο οργανισμός σου δεν βιώνει στρες με αποτέλεσμα οι τρίχες στο σώμα σου να αναπλάθονται ταχύτερα. Τέλος μην ξεχνάς την άσκηση. Μία ώρα τουλάχιστον την ημέρα, θα διατηρήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης υψηλά, μεγαλώνοντας την παραγωγή της γενειάδας σου.

Να έχεις υπομονή για καλύτερο αποτέλεσμα
Ακόμη και αν τηρείς όλα τα παραπάνω, πρέπει να έχεις στο νου πως η κατασκευή της τρίχας από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει. Υπάρχουν άντρες που το πρόσωπο τους γεμίζει πυκνά γένια μέσα σε διήμερο και άλλοι που προσπαθούν μία βδομάδα για να έχουν ένα μέτριο μήκος. Η γενειάδα απαιτεί χρόνο και υπομονή. Δεν φυτρώνουν όλα τα γένια με την ίδια συχνότητα. Αν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείς ν' αφήσεις πυκνά γένια, να ξέρεις ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον 1 μήνα για ένα καλό μήκος. Η υφή της αλλάζει επίσης ανάλογα με την ηλικία. Στα 40, η γενειάδα έχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα σε σχέση με τα 20 σου χρόνια.

Κόψε το κάπνισμα
Η αλήθεια είναι πως το κάπνισμα πρέπει να το κόψεις επειδή σε σκοτώνει μέρα με την μέρα. Όχι μόνο επειδή σου διαλύει τις τρίχες. Ο μουσάτος άντρας ωστόσο, θα έχει και αυτόν τον πονοκέφαλο. Το κάπνισμα προκαλεί τριχόπτωση -ναι και στα γένια- και καταστρέφει τους ιστούς τους δέρματος σε σημείο που θα δείχνεις 10 χρόνια μεγαλύτερος απ' ότι είσαι. Τέλος καταστρέφει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν οι τροφές σου. Οπότε όσο και αν κοιτάς να τρως προσεγμένα, έχεις χάσει το παιχνίδι με το κάπνισμα.

Μην ξεχνάς την περιποίηση του δέρματός σου
Γένια ή όχι, κάθε άντρας οφείλει να περιποιείται το δέρμα του. Οι πόροι σου άλλωστε βρίσκονται σε αυτό, οπότε η λογική και μόνο λέει πως πρέπει να το φροντίσεις. Αρχικά φρόντισε να αποφεύγεις τα ντους με καυτό νερό, μιας και θα προκαλέσουν γρήγορα ξηρότητα στο δέρμα σου. Στη συνέχεια δώσε βάση στις ενυδατικές – τουλάχιστον για το πρόσωπο. Προτίμησε προϊόντα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β5 που θα βοηθήσουν στην ανάπλαση των τριχών. Επίσης, αν έχεις την ατυχία να έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα, πρέπει μία φορά το μήνα να φροντίζεις να κάνεις απολέπιση. Όσο πιο γρήγορα απομακρύνεις τους νεκρούς ιστούς από το πρόσωπο, τόσο χώρο θα δώσεις στις νέες τρίχες για να φτιάξουν την μαγευτική γενειάδα σου.

Πηγή
 
Top