Μυστήριο επικρατεί γύρω από την εξαφάνιση μιας ευκατάστατης 50χρονης πριν από τρείς μήνες από τα Κάτω Πετράλωνα. 

Το θέμα όμως περιπλέκεται, καθώς μια γειτόνισσα και φίλη της άρχισε να «σηκώνει» χρήματα από τον λογαριασμό της.

Η 50χρονη Έλενα με καταγωγή από την Ουκρανία είχε παντρευτεί το 2009 τον Έλληνα σύζυγό της, ο οποίος όμως απεβίωσε το 2014 κληροδοτώντας της τη μεγάλη περιουσία του. Όμως, ίσως και εξαιτίας του χαμού του η γυναίκα φέρεται ότι εμφάνισε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου έναν χρόνο είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της. Το ότι δεν μπόρεσε να το καταφέρει οφείλεται στο ότι μια γειτόνισσά της και φίλη της, την πρόλαβε στο παρά πέντε με τη βοήθεια του γιου της.

Από αυτό το περιστατικό και μετά η φιλία των δύο γυναικών έγινε ακόμη πιο δυνατή και η Έλενα έδειχνε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνίδα που κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία. Μάλιστα, όταν έφευγε για την πατρίδα της, για να επισκεφθεί τη μητέρα της, άφηνε στη γειτόνισσά της την πιστωτική της κάρτα, ώστε να διευθετεί εκείνη τις οικονομικές εκκρεμότητες και τους λογαριασμούς της.

Η ίδια γυναίκα διαπίστωσε πως η Ουκρανή φίλη της είχε εξαφανιστεί και απευθύνθηκε στην Αστυνομία στις 11 Ιουνίου. Όμως στάθηκε αδύνατον να της επιτρέψουν οι αστυνομικοί να δηλώσει επίσημα την εξαφάνιση της 50χρονης, επειδή δεν ήταν συγγενείς. Έτσι πέρασε σχεδόν ένας μήνας, ώσπου να φθάσει εσπευσμένα στην Αθήνα η μητέρα της 50χρονης και να δηλώσει στις 8 Ιουλίου ότι η κόρη της είχε εξαφανιστεί.

Ο γιος της φίλης της

Από τις έρευνες της Ασφάλειας, που ξεκίνησαν άμεσα, διαπιστώθηκε ότι από τον λογαριασμό της εξαφανισμένης αλλοδαπής γίνονταν αναλήψεις χρημάτων, μεταφορές και αγορές συνολικού ύψους 15.000 ευρώ, ακόμα και μετά τις 11 Ιουνίου. Όπως προέκυψε, τις αναλήψεις έκαναν η φίλη της αγνοουμένης και ο γιος της, κάτι που οι ίδιοι παραδέχθηκαν σε μια πρώτη κατάθεση που έδωσαν στην Ασφάλεια Αθηνών.

Η υπόθεση εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία ή ενδείξεις για την τύχη της 50χρονης, κάλεσαν κλιμάκιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για να ερευνήσει πιθαμή προς πιθαμή το διαμέρισμά της.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν αν η Ουκρανή έφυγε οικειοθελώς και πού μπορεί να πήγε αν της συνέβη κάτι. Παράλληλα, το αυτοκίνητο της εξαφανισμένης μεταφέρθηκε στους ειδικούς θαλάμους που διαθέτουν τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ερευνηθεί και αυτό.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν αυτή την περίεργη υπόθεση διαπιστώνουν ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του θρίλερ και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Άλλωστε, η 50χρονη αλλοδαπή είχε ήδη προσπαθήσει πέρυσι να βάλει τέλος στη ζωή της. Ωστόσο, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και η εκδοχή της δολοφονίας, καθώς και οι αστυνομικοί δεν έχουν στα χέρια τους κάποιο στοιχείο που να δείχνει τι απέγινε.



ΠΗΓΗ: Espresso
 
Top