Ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Έρευνες οργανωμένου εγκλήματος», με τη συμμετοχή
είκοσι εννέα Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε, υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ( F . B . I .) της πρεσβείας των Η.Π.Α.

Ολοκληρώθηκε χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2016, με επιτυχία, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Έρευνες οργανωμένου εγκλήματος», με τη συμμετοχή είκοσι εννέα (29) Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα από 12-09-2016 έως 16-09-2016.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε, υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ( Federal Bureau of Investigation – F . B . I .) της πρεσβείας των Η.Π.Α., στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Κατά την εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε μελέτη υποθέσεων (case studies) μέσω πρακτικών παραδειγμάτων, εμβαθύνοντας στο διασυνοριακό χαρακτήρα των σύγχρονων μορφών εγκληματικότητας και ιδιαιτέρως της λαθραίας διακίνησης προσώπων και αντικειμένων.

Επιπλέον, μέσα από την εκπαίδευση ενισχύθηκε το κλίμα συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του 1ου αντίστοιχου εκπαιδευτικού σεμιναρίου το 2014.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά έξι (6) καταρτισμένοι διδάσκοντες Αμερικανοί εκπαιδευτές – στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (Federal Bureau of Investigation - F . B . I .).

Την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των συμμετεχόντων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α., Αριστείδης Παπαδάκος, ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης.

Στην εν λόγω εκδήλωση δόθηκαν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικά παρακολούθησης του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών ( Federal Bureau of Investigation – F . B . I .) της πρεσβείας των Η.Π.Α., από τον Νομικό της Ακόλουθο. Τέλος, προσφέρθηκαν εθιμοτυπικά δώρα στον Νομικό Ακόλουθο της πρεσβείας των Η.Π.Α. και τους εκπαιδευτές, από τον Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας.
 
Top