Πολλές φορές κατά το παρελθόν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν “παίξει” περίεργα και επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της Πατρίδος μας.
Τελευταίο κρούσμα από την κινητή τηλεφωνία VODAFONE AE, ήταν το καλωσόρισμα της εταιρείας συνδρομητών της σε ακριτικά νησιά μας, με το μήνυμα «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ».
Το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας” – μετά και από ενοχλήσεις μελών μας – έχοντας ιδιαίτερες ευαισθησίες στα Εθνικά θέματα, έλαβε την πρωτοβουλία – όπως για τόσα άλλα θέματα – και κατέθεσε στις 4 Αυγούστου 2016 την παρακάτω επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με θέμα: Διενέργεια ελέγχου μηνυμάτων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Η επιστολή μας έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου: 18141.

Αξιότιμοι  Κύριοι,
Λάβαμε καταγγελίες στο κόμμα μας, πολιτών που είναι συνδρομητές της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας VODAFONE A.E. για διαρροή, πολύ πιθανόν αυτοματοποιημένου μηνύματος, με το οποίο η ως άνω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας χαιρετίζει τους πελάτες της, σε ακριτικά νησιά μας, με την φράση «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ». Αυτά τα μηνύματα επιπρόσθετα, είδαν το φως της δημοσιότητας στα social media.
Μετά από έναν σχετικό έλεγχο που κάναμε, διαπιστώσαμε πως το μήνυμα αυτό το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας και παρά ταύτα δεν κάνουν κάτι, δημιουργώντας αλγεινές και περίεργες εντυπώσεις. Που φθάνουν μέχρι της δημιουργίας εθνικού ζητήματος.
Γι΄ αυτό, καλούμε σύμφωνα με το Νόμο, την ανεξάρτητη αρχή σας καθώς και την αρμόδια επιτροπή της, προκειμένου να διερευνήσει αυτό το μέγα ζήτημα:
- αφού καλέσει τους υπεύθυνους της εταιρίας για να δώσουν εξηγήσεις, για το πως προκύπτει αυτό το μήνυμα, και
- να αποδοθούν ευθύνες εάν προκύπτουν, από τη στιγμή που δεν θα μπορέσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας  να δικαιολογήσει αυτά τα αντεθνικά μηνύματα. Επιβάλλοντας σχετικό πρόστιμο, στην περίπτωση που η τελευταία δεν μπορέσει να πείσει με την τοποθέτηση της τα αρμόδια μέλη της επιτροπής σας.
Παρακαλούμε όπως εντός του χρόνου που προβλέπει η νομοθεσία, να μας στείλετε γραπτή απάντηση για την έρευνα σας αλλά και για τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Αποστόλου
 
Top