Εάν έχετε ένα ή περισσότερα παλιά smartphone με λειτουργική κάμερα και μικρόφωνο, μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να παρακολουθείτε το χώρο σας από απόσταση.

Το σκεπτικό είναι ότι με τη χρήση της κατάλληλης εφαρμογής home security camera, μπορεί να μεταδίδεται μέσω διαδικτύου ό,τι βλέπει η εμπρόσθια ή/και η κύρια πίσω κάμερα του κινητού σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε αφήσει ενεργοποιημένο το Wi-Fi, στο οποίο είναι συνδεδεμένο το smartphone/κάμερα ασφαλείας.

Μια από τις συνιστώμενες εφαρμογές είναι η IP Webcam -μπορείτε να αναζητήσετε άλλα app που λειτουργούν ως security camera, video streamer στο app store του συστήματος που χρησιμοποείτε.

Στο παράδειγμά μας, κατεβάζετε την IP Webcam στο παλιό Android τηλέφωνο που θα παίξει το ρόλο της κάμερας επιτήρησης (εάν δεν έχετε πουλήσει το παλιό iPhone ή iPad, εξετάστε το manything home security app με Cloud DVR). Το τηλέφωνο πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην πρίζα γιατί θα δείτε ότι ξοδεύει σχετικά γρήγορα την μπαταρία. Επίσης, όπως είναι λογικό απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο, γι’αυτό πρέπει να έχει πρόσβαση στο WiFi του χώρου που παρακολουθεί.

Θα δείτε ότι μπορείτε να παίξετε με τις παραμέτρους της εφαρμογής, μια από τις σημαντικότερες είναι να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα της οθόνης (Settings/Security/Screen Lock) σε περίπτωση που το τηλέφωνο υπερθερμανθεί και γίνει αυτόματη επανεκκίνηση.

Η μαγεία αυτών των εφαρμογών έγκειται στη δυνατότητα να μεταδίδουν ό,τι βλέπει η κάμερα σε μια μοναδική διεύθυνση προσβάσιμη από τον browser. Στην περίπτωση της εφαρμογής που δοκιμάζουμε, ενεργοποιήσαμε το Cloud streaming, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε στο λογαριασμό μας στους server της Ivideon εικόνα από την κάμερα παρακολούθησης.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να πιάσετε τον εισβολέα είναι να ορίσετε να γίνεται καταγραφή βίντεο στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου σας όταν ανιχνευτεί κίνηση ή ακουστεί θόρυβος στην περιοχή που καλύπτει το τηλέφωνό σας. Υπάρχουν επίσης plugin που σας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε για το σκοπό αυτό το χώρο σας στο Dropbox.

Όταν επιλέξετε Start Server θα δείτε ότι αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην υπηρεσία στο cloud, θα προκύψει μια διεύθυνση που περιλαμβάνει το port 8080. Αυτή τη διεύθυνση πρέπει να επισκέπτεστε για να βλέπετε ό,τι βλέπει η κάμερά σας.
πηγη rizopoulospost.com
 
Top