Τα σπίτια είναι ξύλινα και "λαμπάδιασαν" αμέσως ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται εκκλησία
- Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη ενώ ενιισχύεται η δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν

Κόλαση φωτιάς επικρατεί αυτή την ώρα στην Λευκάδα με τέσσερα σπίτια να καίγονται! Η φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτη και σύμγωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώνεται προληπτικά η παλιά εκκλησία της Παναγίας των Ξένων, μετά από εντολή του Μητροπολίτη Λευκάδας!Οι πιστοί μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.


ΦΩΤΟ από το mylefkada

Η φωτιά ξέσπασε στο στενό της δημόσιας βιβλιοθήκης στην παλιά πόλη της Λευκάδας, πίσω από την πλατεία Μαρκά και τα τέσσερα σπίτια που είναι ξύλινα, "λαμπάδιασαν" αμέσως!

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμη Γεωργακόπουλο, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα, λόγω του ότι η φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτη, ενισχύεται η δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο. Εκεί βρίσκονται 35 πυροσβεστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο...

Ήδη μέχρι αυτή την ώρα, τέσσερα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες...


ΦΩΤΟ από το lefkadapress

ΦΩΤΟ από το lefkadapress
Πηγή: lefkadapress, ΑΠΕ-ΜΠΕ, kolivasmylefkada
 
Top