Athensmagazine:Υπάρχει ένα νησί στο Ιόνιο που έχει συνδεθεί με την αιώνια αγάπη, που αντέχει στον χρόνο, καρτερεί και υπομένει τις δυσκολίες και περνά όλες τις δοκιμασίες!
Η Ιθάκη έγινε γνωστή χάρη στον πολυμήχανο βασιλιά της, το θρυλικό Οδυσσέα που μετά τον πόλεμο στην Τροία περιπλανήθηκε για χρόνια, αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του Πηνελόπη, την οποία δεν ξέχασε ποτέ.
Το ίδιο κι αυτή καρτερούσε να γυρίσει ο αγαπημένος της σκαρφίζοντας κόλπα για να κατευνάσει τους οργισμένους μνηστήρες που πολιορκούσαν την ίδια και το παλάτι του αγαπημένου της.
Μήπως υπάρχει πιο ρομαντική ιστορία από αυτή ή πιο ρομαντικός προορισμός από αυτό το ονειρικό καταφύγιο που ο Οδυσσέας προτιμούσε ακόμα κι από τα μυθικά νησιά που ημίθεες τον παρακαλούσαν να μείνει;
 
Η  Ιθάκη είναι πανέμορφη! Στα ανατολικά της Κεφαλλονιάς, είναι ένα ήρεμο και γαλήνιο νησί, με λίγους και όμορφους οικισμούς, παραλίες που κρύβονται σε όρμους και κολπίσκους και τα ονειρεμένα νερά του Ιονίου.
 
Αυτή η αντίθεση του βαθύ γαλάζιου της θάλασσας και του έντονου πράσινου της πλούσιας βλάστησης, σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος του νησιού, θα κάνει εσένα και το ταίρι σου να νιώσετε μοναδικοί στον κόσμο!
Στο Κιόνι για γραφικές περιπλανήσεις, στο Βαθύ για κοσμοπολίτικες καταστάσεις, στις Φρίκες που δεν είναι καθόλου φρίκες και στην Ανωγή για ειδυλλιακή θέα.
 
Θες να κάνεις τη διαφορά; Πάρε το αγαπημένο σου πρόσωπο και μπείτε στο καραβάκι για Λαζαρέτο, το νησάκι που βλέπεις φάτσα όπως κοιτάς από το Βαθύ. Μπείτε στην αυλή τους εκκλησίας του Σωτήρος και.. αυτοσχεδίασε! Θες μια χολιγουντιανή ερωτική εξομολόγηση; Θες μια σιωπηλή συμφωνία της αγάπης σας; Θες πρόταση γάμου; Θες.. γάμο; Στο Λαζαρέτο μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά!

 
Top