
Η κίνηση αυτή, που κατά πολλούς ήταν αναμενόμενη, δείχνει μια αλλαγή στάσης του WhatsApp, που εδώ και καιρό διαμηνύει ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων του ενός δισεκατομμυρίου των χρηστών της αποτελεί προτεραιότητα.
Παρόλα αυτά, η εφαρμογή ανοίγει ένα μικρό «παραθυράκι» για όσους δεν επιθυμούν να μοιραστούν τις πληροφορίες αυτές με το κοινωνικό δίκτυο. Για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να μην επιλέξουν ένα κουτάκι στη νέα πολιτική απορρήτου της εταιρίας –μια επιλογή που θα είναι διαθέσιμη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Στην ανακοίνωση της WhatsApp, τονίζεται παράλληλα ότι το Facebook δεν θα δημοσιοποιήσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων.
Οι χρήστες έχουν έως 30 ημέρες να αποδεχτούν τη νέα πολιτική ή να σταματήσουν τη χρήση της εφαρμογής.
Μόλις την αποδεχτούν, έχουν άλλες 30 ημέρες για να αρνηθούν τη κοινοποίηση του αριθμού τους στο Facebook.
Πηγή: ethnos//via iservices.gr