Οπως μεταδίδει απο την Πάτρα το thebest.gr,με μια μαγευτική συναυλία, στο κάστρο του Ρίου, γιόρτασε η γέφυρα το βράδυ του Σαββάτου, τα 12 χρόνια λειτουργίας της. Ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του κάστρου, με φόντο τη φωταγωγημένη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου, «έδεσε» με τις σαγηνευτικές φωνές της Ρίτας Αντωνοπούλου και της Ελένης Πέτα, που πλαισιώθηκαν από τους κατανυκτικούς ήχους της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», με τη Βάγια Ζεππάτου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιος Συμεωνίδη, προσφέροντας στους εκατοντάδες θεατές μια αξέχαστη εμπειρία, υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Το θεατράκι του κάστρου, όχι μόνο γέμισε ασφυκτικά, αλλά ο κόσμος που είχε συρρεύσει από νωρίς, κατέκλυσε τον περιβάλλοντα χώρο για να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Υπολογίζεται πως πάνω από 1.000 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Οι δυο τραγουδίστριες απέδωσαν με ευαισθησία και σεβασμό, κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου κ.ά.), συνοδεία των μουσικών της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των θεατών.

Την Ορχήστρα διεύθυνε ο Αναστάσιος Συμεωνίδη, ο οποίος μάλιστα, τοποθετήθηκε πρόσφατα στη θέση του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
 Φάνης Βγενόπουλος//thebest.gr
 
Top