Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον τρεις τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός σύγκρουσης βάρκας, που μετέφερε παραθεριστές, με ταχύπλοο σκάφος που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους.



Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος 8 μέτρων, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Επίσης στο σημείο βρίσκεται και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (S-70B Aegean Hwk).

Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρά 3 άτομα και τρεις τραυματίες οι δυο εκ των οποίων είναι σοβαρά. Παράλληλα, ομάδα βατραχανθρώπων του Λιμενικού προσπαθεί να ανασύρει από βάθος 20 μέτρων τον τέταρτο νεκρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

Λίγο αργότερα, συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.

Δηλώσεις δημάρχου Αίγινας

Για τουλάχιστον 7 αγνοούμενος έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αίγινας κάτι το οποίο και ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε. Ο κ. Δημ Μούρτζης επιβεβαίωσε με την σειρά του ότι τα θύματα είναι 3 -δεν είχε ακόμη βρεθεί ο τέταρτος νεκρός- και σημείωσε ότι νεκροί είναι "ο χειριστής της λέμβου, ένας επιβάτης και ένα παιδάκι 2 ετών".




Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Σημειώνεται πως στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

news247.gr
 
Top