Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι έλληνες αθλητές στο Ρίο συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μετά την επιτυχία της Άννας Κορακάκη, παρακάτω συνοψίζονται οι επιδόσεις των ελλήνων αθλητών αλλά και οι ελπίδες για μετάλλειο:

1. Στον τελικό του τριπλούν γυναικών θα αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία άνοιξε την σημερινή αυλαία των ελληνικών συμμετοχών.

2. Στην πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ειρήνη Βασιλείου δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 400μ, με χρόνο 54.37 έμεινε 7η στην 6η προκριματική σειρά.

3. Στα χαμηλά κινήθηκε η Σοφία Υφαντίδου στο μήκος του επτάθλου, αφού μετά και το πέμπτο αγώνισμα βρίσκεται στην 29η θέση της κατάταξης με 3.972 βαθμούς. Πάντως, ακολουθεί το ακόντιο που είναι και το «γερό» αγώνισμά της και μάλιστα πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο είχε πετύχει Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό επτάθλου (56.96).

4. Ο Μάκης Μίτας δεν κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του σκητ.

5. Η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης έχουν πέσει στην 16η θέση της γενικής κατάταξης στην ιστιοδρομία.

6. Την 9η θέση στην 8η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn πήρε ο Γιάννης Μιτάκης, γεγονός που τον φέρνει στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

7. Το 2012 στο Λονδίνο ο Κώστας Φιλιππίδης είχε κατακτήσει την έβδομη θέση στον τελικό του επί κοντώ και μαζί με τον Σπύρο Λεμπέση (επίσης έβδομος στον ακοντισμό) πραγματοποίησαν τις καλύτερες εμφανίσεις Ελληνα αθλητή και αθλήτριας στο στίβο. Αναμένουμε τις επιδόσεις τους στο Ρίο.

8. Η πρόκριση της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στα προημιτελικά,

9.το πανελλήνιο ρεκόρ της Αλεξίας Πάππας στα 10.000μ.,

10. η 8η θέση της «βαριάς» τετρακώπου στην κωπηλασία αλλά και

11. η αξιόλογη παρουσία του Θοδωρή Ιακωβίδη στα 85 κιλά της άρσης βαρών, σημάδεψαν την ελληνική παρουσία την 7η ημέρα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».

12. Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου αποκλείστηκε από τον τελικό του μήκους ανδρών, στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, σε ηλικία 18 ετών και 5 μηνών.

13. Για το τέλος, αύριο αναμένεται ο τελικός των κρίκων με φαβορί για το χρυσό μετάλλειο τον Πετρούνια.
 rizopoulospost.com
 
Top