Την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού έδωσε στην Ισπανία ο Βίκτορ.

Ο πρώην τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα, μόλις 44 ημέρες από την πρόσληψή του, και μεταξύ άλλων εμφανίζεται ενοχλημένος από τους χειρισμούς της διοίκησης.

Μάλιστα, επικρίνει και την ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το πρώτο ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Από εκεί και πέρα, ο 40χρονος προπονητής τονίζει ότι ήταν κοντά στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως η φυγή του Σίλβα εξαιτίας των μεταγραφών που δεν του έκαναν, έφεραν εκείνον ως πρώτο προπονητή στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βίκτορ Σάντσεθ στον Cadena Ser, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Goal News

Για το τι συνέβη και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό: «Αναλάβαμε την ομάδα σε μία δύσκολη κατάσταση, ο προηγούμενος προπονητής, με την προετοιμασία να έχει ήδη αρχίσει, έφυγε. Από ό,τι φαίνεται δεν πραγματοποιήθηκαν οι μεταγραφές που ζήτησε. Στη διάρκεια δε της προηγούμενης σεζόν, ο σύλλογος άρχισε μια πτώση με τον αποκλεισμό από το Champions League, τον μετέπειτα αποκλεισμό από το Europa League και την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου από την ΑΕΚ. Υπήρξαν κάποιες εντάσεις με τον κόσμο. Σε εμάς μας έτυχε να μπούμε στην ομάδα με αυτό το κλίμα κι ενώ ήμασταν με έτοιμες τις βαλίτσες για να πάμε στη Νότιγχαμ».

Για τη συμφωνία του με τη Νότιγχαμ και πώς βρέθηκε στον Ολυμπιακό: «Είχαμε συμφωνήσει όπου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει επενδύσει, αλλά εξαιτίας της ξαφνικής αλλαγής στον πάγκο του Ολυμπιακού η διοίκηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση και με την ομάδα να πρέπει να παίξει προκριματικά Champions League έπειτα από έξι σερί σεζόν όπου περνούσε απευθείας στη φάση των ομίλων. Αντιμετώπιζαν κάτι που δεν έχουν συνηθίσει και καλούνταν να ξεπεράσουν δύο προκριματικούς γύρους σε τεταμένο κλίμα. Συνέπεσαν πολλά πράγματα μαζί.

Η αποχώρηση του προηγούμενου προπονητή, εμείς που έπρεπε να αναλάβουμε την ομάδα από τη μία στιγμή στην άλλη κι ενώ ετοιμαζόμασταν για τη Νότιγχαμ. Ο πρόεδρος είναι ο ίδιος και στις δύο ομάδες και, λόγω της καλής σχέσης που έχουμε από το προηγούμενο πέρασμά μας, μας ζήτησε να αλλάξουμε γιατί πίστευε πως ήταν η καλύτερη λύση, μια και ήξερα τον σύλλογο, ήμουν εδώ και υπήρχε λίγος χρόνος, 4,5 εβδομάδες, μέχρι το πρώτο ματς.

Η κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον σύλλογο, με την προετοιμασία να έχει ήδη αρχίσει, ενώ χάθηκε ουσιαστικά η πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας, η οποία κατά την άποψή μου ήταν περιορισμένη. Αποδεχθήκαμε την πρόκληση και ήρθαμε με την καλύτερη διάθεση να βοηθήσουμε».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας και τις μεταγραφές που έπρεπε να είχαν γίνει: «Από την πρώτη στιγμή μεταφέραμε στον σύλλογο τον ελάχιστο σχεδιασμό με τον οποίο η ομάδα είχε φτάσει σ΄ εκείνο το σημείο. Μια κατάσταση πολύ δύσκολη για τον σύλλογο, μέσα στην οποία αντιμετωπίζεις έναν προκριματικό γύρο του Champions League, όπου μπορεί να παίξεις με ομάδες με περισσότερο αγωνιστικό ρυθμό, με περισσότερο χρόνο προπόνησης και από ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Στην κλήρωση είχαμε κακή τύχη. Μας έπεσε η πρωταθλήτρια Ισραήλ, Χάποελ Μπερ Σεβά, που είχε αγωνιστικό ρυθμό, έτοιμη από προηγούμενες σεζόν, που τερμάτισε μπροστά από τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χάποελ Τελ Αβίβ, ομάδες με μεγάλους προϋπολογισμούς για το πρωτάθλημα του Ισραήλ, το οποίο είναι ανταγωνιστικό και σχεδόν εξισώνεται με το επίπεδο του ελληνικού.

Ο σκοπός ήταν να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί στα προκριματικά, αλλά έχοντας μειονέκτημα στην προετοιμασία και με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Προσπαθήσαμε να ενισχυθούμε στις θέσεις όπου υπήρχαν κενά και πάνω από όλα στην επίθεση, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν θετική έκβαση.

Είχαμε ουσιαστικά κλεισμένες δύο μεταγραφές, και τη νύχτα πριν να παραδώσουμε τη λίστα διεκόπησαν οι συζητήσεις. Τελικά παίξαμε με την Χάποελ και για ένα γκολ μείναμε έξω. Από εκεί και πέρα άρχισαν τα προβλήματα...

Είναι κρίμα γιατί είχαμε ενθουσιαστεί με το πρότζεκτ, αλλά αντιλαμβανόμαστε πως τα αποτελέσματα κάνουν κουμάντο και δεν είχαμε την τύχη να περάσουμε».

Για το αν θα συνέχιζε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, στην περίπτωση που η ομάδα έπαιρνε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League: «Αν είχαμε περάσει τον προκριματικό γύρο, θα έμενα σίγουρα. Επιπλέον, το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό και μπορεί να ήμασταν εδώ μονάχα έναν με ενάμιση μήνα, αλλά η σχέση ήταν κοντινή και όλοι ξέραμε πόσο σημαντική ήταν η πρόκληση και τι διακυβευόταν. Δεν ήταν εύκολο, όμως, γιατί υπήρχε ήδη έτοιμος σχεδιασμός και έπρεπε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες. Όπως και να έχει, είναι ένα μάθημα που πήραμε.

Ο σύλλογος σκέφτεται έναν επαναπροσδιορισμό του ρόστερ και των υπαλλήλων εξαιτίας του οικονομικού αντίκτυπου που θα έχει από την απουσία του από τους ομίλους του Champions League».

Για την ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε πει μετά το τέλος του πρώτο ματς να μην γυρίσουν οι παίκτες από το Ισραήλ σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος: «Αυτό εδώ είναι καθημερινό φαινόμενο. Το έζησα ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ως δεύτερος προπονητής στον Ολυμπιακό. Συμβαίνει. Όταν ένα αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, είναι ενστικτώδεις και παρορμητικοί. Όπως και να έχει, όμως, μένουν μέσα στα αποδυτήρια και δεν είναι κάτι παραπάνω από την τυπική κατσάδα του προέδρου στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό τιμ όταν δεν είναι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, προσπαθώντας να ξυπνήσει την ομάδα.

Κατά την άποψή μου ως διαχειριστή ενός ομίλου ανθρώπων, αυτό αντί να βοηθήσει βλάπτει την ομάδα, γιατί σε τελική ανάλυση προκαλεί περισσότερο φόβο και το επιθυμητό κίνητρο για να ξυπνήσουν οι παίκτες, αλλά από την άλλη πάλι υπάρχουν παίκτες που αυτός ο φόβος τους ωθεί να ανταγωνιστούν καλύτερα. Αλλά καταλαβαίνω πως υπάρχουν άλλοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό».

Πηγή: sport-fm.gr
 
Top