Η Κύθνος πήρε το όνομά της από τον Κύθνο, αρχηγό των Δρυόπων και πρώτο οικιστή του νησιού. Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και μια μικρή απόδραση από τις μεγαλουπόλεις, που απέχει μόνο 2 ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου.

Αξιοθέατα:

Κάστρο της Ωριάς
Στο βόρειο τμήμα του νησιού, λίγο πριν το ακρωτήρι Κέφαλος και ανάμεσα στους λόφους Σκλάβο και Γιαλούδι, βρίσκεται το Κάστρο της Ωριάς.

Αιολικό & Ηλιακό Πάρκο
Το Αιολικό Ηλιακό Πάρκο βρίσκεται κοντά στο χώρο του ελικοδρομίου λίγο έξω από την Χώρα. Ανεμογεννήτριες και ηλιακοί συλλέκτες χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Το Λαογραφικό Μουσείο
Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στην Δρυοπίδα. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ζωή των κατοίκων των παλαιότερων χρόνων, μέσα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης και παραδοσιακές φορεσιές.

Μοναστήρι της Παναγιάς Κανάλας
Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγία Κανάλα, τη προστάτιδα του νησιού. Είναι χτισμένο στο βράχο, κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό της Κανάλας, στον οποίο έδωσε και το όνομά του.

Παραλίες:

Παραλία Απόκρουση
Η παραλία απόκρουση είναι για πολλούς η καλύτερη παραλία της Κύθνου παρόλο που η Κύθνος έχει τόσες πολλές πανέμορφες παραλίες.

Παραλία Μαρτινάκια
Τα Μαρτινάκια είναι μια μικρή παραλία με μερικά αλμυρίκια ακριβώς δίπλα στον Μέριχα, 5 λεπτά με τα πόδια. Από τα Μαρτινάκια βλέπει κανείς την άκρη του Μέριχα και στο λιμάνι της Κύθνου.

Παραλία Κολώνα
H παραλία Κολώνα ή οι παραλίες στην Κολώνα ή για να είμαστε πιο ακριβείς τα τοπία στην περιοχή Κολώνα είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα της Κύθνου και όχι άδικα.

Παραλία Λεύκες
Η παραλία Λεύκες βρίσκεται στην πολύ κοντά στην Δρυοπίδα και είναι μια υπέροχη παραλία με άμμο και βότσαλο.
rizopoulospost.com
 
Top