Αμερικανική ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πνευματώδεις άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο ανεμελιάς, διότι βαριούνται περισσότερο! Ακριβώς επειδή βαριούνται έχουν περισσότερο χρόνο για να σκέφτονται.

Οι ερευνητές από το Florida Gulf Coast University έκαναν σε ομάδα φοιτητών ένα κλασικό τεστ το οποίο μετράει τρεις δεκαετίες ύπαρξης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Health Psychology και χαρακτηρίστηκαν ως «υπερβολικά σημαντικά».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Todd McElroy, επέλεξαν 30 σκεπτόμενους φοιτητές και 30 μη σκεπτόμενους από τους συμμετέχοντες. Για τις επόμενες 7 ημέρες και οι 60 φορούσαν μια συσκευή στον καρπό τους που μετρούσε τα βήματά τους και τα επίπεδα δραστηριοτήτων τους, δίνοντας πληροφορίες για το πόσο ενεργοί είναι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα των σκεπτόμενων ήταν πολύ λιγότερο δραστήρια μέσα στην εβδομάδα από ότι οι μη σκεπτόμενοι.

Συνεπώς όταν βλέπεται ότι το παιδί σας τεμπελιάζει μην ανησυχείτε. Μπορεί να είναι δείγμα υψηλής ευφυίας και δεν τεμπελιάζει. Απλά σκέπτεται περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους.
πηγη Voicenews.gr
 
Top